Svi žele Gvardiola

Dva engleska velikana daju pravo bogatstvo za mladog Hrvata koji je jedan od najtraženijih na svijetu; ovaj transfer potući će sve rekorde!

20.05.2022 u 10:15

Bionic
Reading

Od dana kada je Joško Gvardiol napustio zagrebački Dinamo i prešao u njemački RB Leipzig, u svega godinu dana postao je je jedan od najtraženijih stopera na svijetu

Već neko vrijeme 20-godišnji hrvatski stoper Joško Gvardiol na meti je nekoliko bogatih klubova i cijena mu praktički svakoga dana raste.

Iako je za njemačkog bundseligaša odigrao tek jednu sezonu vrlo brzo se nametnuo kao jedan od najboljih stopera na svijetu, a dokaz tome je nevjerojatna statistika za igrača koji je donedavno bio tinejdžer.

Uostalom, još u Dinamu je pokazivao da se radi o igraču sjajnih fizičkih i tehničkih sposobnosti koji je jednako dobar na poziciji stopera, ali i lijevog beka. Krasi ga i igračka inteligencija te zrelost za svoje godine, a poznato je i kako je debitirao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu kada je imao 19 godina.

Uz to je itekako pomogao svojoj momčadi da dođe do četvrtog mjesta u snažnoj Bundesligi.

Ozbiljan interes za Gvardiola pokazali su Chelsea i Tottenham, a oni nisu jedini koji ga žele i nekako sve ide prema tome da se ovoga ljeta sprema transfer koji će porušiti sve hrvatske rekorde.

Prema Transfermarktu vrijednost Gvardiola trenutačno iznosi 30 milijuna eura (Dinamo ga je prodao za 19 milijuna eura, op.a.), a prema pisanju engleskih medija čelnici RB Leipziga vjerojatno ga ne bi pustili za manje veća od 50 milijuna eura, a neki čak idu toliko daleko da bi transfer mogao doseći iznos od nevjerojatnih 60 do čak 70 milijuna eura!

Navodno je trener Tottenhama Antonio Conte oduševljen Hrvatom i jako bi ga volio vidjeti u svojoj udarnoj momčadi, no pitanje je koliko je prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy Levy spreman platiti.

U svakom slučaju, ako se taj transfer ostvari to će biti apsolutni rekord kada su hrvatski nogometaši u pitanju.

Još m tome dodajmo kako je nedavno Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio procijenjene vrijednosti transfera igrača do 23 godine s najvišom tržišnom cijenom. Na vrhu te liste našao se upravo Gvardiol s procijenjenom vrijednošću transfera od čak 96,2 milijuna eura.