SENZACIJA U FINALU

Duvnjak, Vori i Lacković postali europski prvaci!

02.06.2013 u 22:44

Bionic
Reading

Rukometaši Hamburga pobijedili su nakon produžetaka Barcelonu u finalu rukometne Lige prvaka i tako osvojili europsku krunu

Nakon iznenađujuće pobjede protiv Kiela u kojoj je naš Domagoj Duvnjak zabio čak 11 pogodaka, Hamburg je kompletirao senzaciju u finalu Lige prvaka, protiv favorizirane Barcelone.

Momčad naših rukometaša Domagoja Duvnjaka, Blaženka Lackovića i Igora Vorija vodila je četiri razlike u samoj završnici utakmice (24:20), no Španjolci su se ipak vratili i izborili produžetke.

No, u produžetku su igrači HSV-a bili prisebniji i pobijedili rezultatom 30:29, za prvi naslov europskog prvaka u povijesti kluba.

Veliku su ulogu odigrali naši reprezentativci, pogotovo Domagoj Duvnjak, koji je uz četiri pogotka (iz 11 pokušaja), upisao sedam asistencija što je rekord u finalima Lige prvaka. Lacković je postigao dva pogotka, baš kao i Igor Vori.

Vratar HSV-a Johannes Bitter upisao je 17 obrana, dok su Arpad Šterbik i Danijel Šarić kombinirano obranili 15 udaraca. Goste je s osam pogodaka predvodio Sjarhej Rutenka, dok je sedam pridodao Victor Tomas.

Zanimljivo, HSV je do naslova došao preko pozivnog turnira (wild card), te postoje velike šanse da iduće sezone neće imati priliku braniti naslov, s obzirom da u Bundesligi zauzima tek peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Finale Lige prvaka:

Hamburg - Barcelona 30:29 (nakon produžetaka)