SAD JOŠ I OVO...

Duhoviti crtić koji Brazilcima neće biti smiješan

09.07.2014 u 13:35

Bionic
Reading

Nakon najveće katastrofe u povijesti nogometa Brazilci se moraju suočavati i sa sprdnjama koje dolaze iz čitavog svijeta. Već su napravljeni i crtani filmovi koji ovjekovječuju sedmicu iz Belo Horizontea

Nasmijani Brazil danas je u koroti i vida nogometne rane. Iako je u startu bilo jasno da je Njemačka kompletnija i bolja momčad (sve i da su igrali Neymar i Silva...) nema niti jednog od preko 200 milijuna Brazilaca koji sinoć nije očekivao prolazak u finale.

Brazil na čitavoj Copi nije došao do Maracane (na kojoj će finale biti sedma utakmica na ovom natjecanju), a uz sve otvorene rane koja im je nanijela nemilosrdna Njemačka sedmica još se moraju suočavati i sa satiričnim crtićima koji su sklepani u 'njihovu čast'.

Ukratko, autor uratka animirao je svojevrsni pokop brazilskog nogometa uz riječi 'Zemlja zemlji, prah prahu, smiješne frizure smiješnim frizurama...' Kada karikatura Özila upita gdje je Fred svećenik ga prijekorno upozori: 'Ne spominji ime palog anđela uzalud!' i završava skeč uz pjesmu o sretnom danu.