LEO JE RASIST?

Drentheove teške optužbe na račun genijalca Messija

09.05.2012 u 12:24

Bionic
Reading

Royston Drenthe (25), nogometaš madridskog Reala čijih se usluga prije dva mjeseca odrekao menadžer Evertona David Moyes, uvukao je najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija u rasističku polemiku

Drenthe se protiv Messija ogledavao tijekom perioda provedenog u Španjolskoj, a kaže kako ga je omaleni Argentinac oslovio sa 'negro' (crnjo), pogrdnim izrazom na španjolskom jeziku za tamnopute osobe.

'Igrao sam protiv njega puno puta i uvijek smo imali problema jedan s drugim. Znate što me toliko smeta? Ton s kojim mi je govorio 'negro, negro'. Razumijem da je u Južnoj Americi termin 'negro' vrlo uobičajen, ali mi to ne možemo trpjeti. Mahamadou Diarra, moj suigrač iz Reala, bi mogao eksplodirati da ga se oslovi sa 'negro'. Argentinci Gabriel Heinze i Gonzalo Higuain prvotno su to govorili na treningu, ali su prestali', rekao je nizozemski ljevokrilni igrač Reala u razgovoru za NuSport.nl.

'Kada je Hercules igrao protiv Barcelone, tijekom susreta sam imalo malih razmirica s njim. Dao mi je ruku na utakmici i opet ponovio nekoliko puta 'hola negro' (bok, crnjo), dodao je nogometaš koji nakon neuspjeha u Madridu i na posudbama u Herculesu i Evertonu traži načina da se vrati u Feyenoord, svoj prvi klub u profesionalnoj karijeri.