U PETAK SVI KOD SPOMENIKA

Dražen Petrović i Bad Blue Boysi; ljubav koja je neraskidiva

05.06.2013 u 11:11

Bionic
Reading

Ljubav zagrebačkih navijača i košarkaškog genija Dražena Petrovića teško je riječima opisati, a još jedna potvrda je i gesta navijačke skupine Bad Blue Boys koji će na sebi svojstven način obilježiti 20. godišnjicu smrti jednog od najvećih europskih košarkaša

Tako su na lužbenim web-stranicama Bad Blue Boysi objavili dopis u kojem pozivaju sve svoje članove, ali i obožavatelj Dražena Petrovića da zapale svijeću pored njegova spomenika nedaleko od dvorane i trga koji nosi njegove ime. Uz to će BBB-i posjetiti Draženov muzej u kojem će ih ugostiti Biserka Petrović, Draženova majka.

Dopis prenosimo u cijelosti:

U petak, 7. lipnja, navršit će se točno dvadeset godina od tragične smrti jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena – Dražena Petrovića.

Dražen je u razdoblju od 1984. do 1988. nosio plavi dres broj 10 Košarkaškog kluba Cibona koja je tih godina predvođena njegovim neponovljivim majstorstvom, ali i neviđenom strašću pobjeđivanja, zaluđivala sportski i navijački Zagreb.

Finta, dribling, trica i 'luđačko' nabrijavanje tribina Ledene dvorane”Doma sportova vječan su prizor koji i danas naježi svakoga tko ga je imao privilegiju doživjeti! Dražen je u Zagreb donio dva naslova prvaka Europe (1985. i 1986.), kup pobjednika kupova 1987. te odigrao nebrojene nezaboravne utakmice za Cibonu, a kasnije i kao kapetan za prvu hrvatsku reprezentaciju koju je odveo do olimpijskog srebra u Barceloni 1992., godinu dana prije tragične smrti na autocesti u Njemačkoj.

Dražen je navijao za Dinamo i to je uvijek s ponosom isticao! Volio je naš grad svim srcem od prvog dana kada je došao iz rodnog Šibenika. Bio je sportski fanatik kakav se nikada prije ni kasnije nije rodio na ovim prostorima, igrao je za navijače i svaki koš strastveno slavio s tribinama! Bio je ljubimac i naše navijačke grupe koja je tih godina pratila Cibonine tekme!

U čast našeg Dražena navijačka grupa Bad Blue Boys u petak, 7. lipnja, na dvadesetu obljetnicu njegova neprežaljenog odlaska, organizira okupljanje ispred Cibonine dvorane koja nosi njegovo ime, u 15,30 kod stepenica gdje se nalazi Draženov spomenik. Obavezno ponesite plave lampione koje ćemo zapaliti za Dražena, a tko želi može kod spomenika ostaviti zastavu, šal ili neko drugo obilježje.

U 16 sati, organizirano ćemo posjetiti Memorijalni centar Dražen Petrović, a po završetku ćemo organizirano krenuti prema našem Maksimiru na nogometnu utakmicu Hrvatska - Škotska.

Vidimo se!