opaki režim

Drastične kazne za nogometaše Real Madrida; oni koji 'zgriješe' platit će od 250 do 3000 eura

04.10.2019 u 14:26

Bionic
Reading

Španjolski mediji objavili su interni dokument madridskog Reala u kojemu su do najsitnijih detalja propisane kazne za disciplinske prekršaje igrača i članova stručnog stožera. Kako se radi o 'kraljevskom klubu', i kazne su takve - kraljevske

Tako je pravilo da svi igrači Reala moraju biti u klupskom kampu najmanje 45 minuta prije početka treninga. Ne tolerira se ni najmanje odstupanje, pa se tako kašnjenje od pet minuta kažnjava s 200 eura. Za svaku dodatnu minutu kazna eksponencijalno raste - 15 minuta košta 500 eura, a sve više od toga je 1000 eura.

Ako se igrač bez prethodne najave ne pojavi na treningu platit će 3000 eura. Za prvi put...

Posebna stavka je korištenje mobitela koje je strogo ograničeno. Tako u svlačionici, klupskom autobusu ili na masaži, svi zvukovi na mobitelima igrača moraju biti isključeni, a preporuka je da se u tim trenucima mobiteli uopće ne koriste osim u stvarno hitnim slučajevima. Za kršenje ovih pravila kazna je 250 eura, a oni kojima je to 'u krvi' plaćaju od 500 do 1000 eura, ovisno o tome koliko su puta dodatno prekršili zabranu.

Za sve igrače Reala obavezno je i vaganje u liječničkoj službi jednom tjedno, a tko 'zaboravi' platit će 250 eura. Svaki igrač ima zadanu kilažu preko koje ne smije prijeći, a ako tu učini morat će platiti 1000 eura kazne.

Kad imaju slobodan dan i žele napustiti Madrid, o tome moraju obavijestiti trenera ili klub, a ne učine li to kazna je 1000 eura. Kazna je ista ako ne obavijeste klub da će sudjelovati u nekim marketinškim akcijama bez odobrenja klupskog menadžmenta.

  • +9
Real Madrid - Club Brugge, 2. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Ozlijeđeni igrači moraju biti u Madridu do kraja sezone, osim ako nisu dobili posebnu dozvolu za odlazak iz grada ili Španjolske. Oni koji nisu teže ozlijeđeni, moraju doći u svlačionicu na dan utakmice i biti na stadionu najmanje deset minuta nakon završetka utakmice.

Za kraj, obitelji i prijateljima nije dozvoljeno ulaziti u hotelske sobe na gostovanjima, a svi igrači na svim klupskim aktivnostima moraju nositi Realova obilježja.