DAVIS CUP

Dramatično u Japanu: Dodig prosuo 2:0 u setovima

10.02.2012 u 09:28

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u prvom kolu Svjetske skupine na gostovanju u Japanu nije krenula dobro. U maratonskom meču, koji je trajao više od četiri sata, Go Soeda pobijedio je Ivana Dodiga 6:7(3), 3:6, 6:4, 6:3, 7:5 i tako donio prvi bod Japanu

Ždrijeb je htio da Ivan Dodig otvori ogled protiv Japana u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Hrvatski reprezentativac je kao i nedavno u Chennaiju morao pružiti ruku 27-godišnjem Soedi izgubivši nakon borbe u pet setova.

Ivan Dodig je ovoga puta zaista imao sve na pladnju. Vodio je 2:0 u setovima, no Japanac je uspio sve preokrenuti. Hrvatski tenisač je u petom setu pri vodstvu 4:3 imao break loptu, no nije uspio preokrenuti meč na svoju stranu, za razliku od 27-godišnjeg Soede koji je kaznio svaku Dodigovu pogrešku te je na kraju u velikom stilu došao do velike pobjede i prvog boda za Japan. Na kraju je Soeda slavio 6:7(3), 3:6, 6:4, 6:3, 7:5.

Dodigu nisu pomogla ni 23 asa, koliko ih je imao u meču, ni 75 posto osvojenih poena na prvom servisu. Japanac je statistički u tome bio slabiji - imao je samo pet asova i 63 posto osvojenih poena na prvom servisu. No Soeda je sedam puta uzeo servis našem tenisaču, dok je Dodig realizirao pet breakova.

Iako je Ivan Dodig imao dva seta prednosti, ipak je izgubio od Soede u prvom meču Davis Cup susreta protiv Japana.

'Na žalost, imao sam cijeli meč, ali nisam iskoristio do kraja svoje prilike. Mislim da nisam nešto konkretno zabrljao jer je on stvarno igrao vrlo dobro cijeli meč. Što je išlo dalje on se sve više dizao i igrao je kvalitetno. Mislim da smo oboje igrali kvalitetan meč, ali na žalost po mene on je pobijedio. Ali to je draž Davis Cupa, a nadam se da ću u sljedećim mečevima biti spreman i da ću u njima igrati još bolje i da će doći pobjede'.