riječi pobjednika

Duvnjak nakon veličanstvene pobjede poručio: Sanjam Olimpijske igre, želim ići u Tokio

23.01.2019 u 20:09

Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši u odlučujućoj utakmici pobijedili aktualne svjetske prvake Francuze 23:20 te nakon razočaravajućih poraza od Brazila i Njemačke osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine

Pobjedom protiv Francuza naši su rukometaši barem malo isprali gorčinu poraza od Brazila i Njemačke. Nije bilo lako vratiti se, ali pokazali su izabranici Line Červara da su najbolji kad je najpotrebnije. Pogotovo kapetan Domagoj Duvnjak koji je vodio svoje suigrače do velike pobjede.

'Nije bilo lako nakon dva poraza, ali pokazali smo karakter i zasluženo osvojili treće mjesto. Ostvarili smo naš glavni cilj, ali ostaje žal za tim porazom od Brazila', kazao je Domagoj Duvnjak.

Kapetan je vidno umoran i iscrpljen, dugo smo 'lomili' Francuze i napokon uspjeli.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Nije danas bilo nimalo lagano, sjajna obrana, fantastični Šego su nam osigurali veliku pobjedu. Odlična obrana je ključ svega, a to dokazuje i mali broj primljenih golova od Njemačke, Španjolske i Francuske. Ulog je danas bio velik, svaki sportaš sanja Olimpijske igre i želimo ići u Tokio!', zaključio je Domagoj Duvnjak.

Sjajan je bio i Igor Karačić, njega opaki francuski kostolomci nisu štedili, dobio je dobre batine na ovoj utakmici.

'Vidjeli smo se u borbi za medalju, ali dogodilo se jedno loše poluvrijeme koje nas je toga koštalo. Ponosan sam na dečke, pokazali su karakter i mentalnu snagu. Uspjeli smo se izvući nakon poraza od Njemačke i Brazila i ovako sjajno odigrali', kazao je Karačić nakon utakmice i nastavio:

'Ne znam odakle su danas svi momci izvlačili snagu, već smo u 10. minuti padali s nogu...'

Karačića su tukli, ali za takve zadatke mi imamo Željka Musu. Sjajni pivot na ovom SP-u igra u životnoj formi.

'Ostvarili smo prvotni cilj, a to su bile kvalifikacije za Olimpijske igre. Nismo zadovoljni jer smo htjeli više, kao i cijela nacija. Dat ćemo sve od sebe da budemo peti. Ponosan sam što smo pobijedili i imam čast što igram s ovakvim dečkima', rekao je Željko Musa i zaključio:

'Obranu smo igrali jako dobro tijekom cijelog turnira. Nismo radili puno tehničkih pogrešaka nakon kojih bi oni jurišali kontre. Mislim da smo zasluženo pobijedili Francuze.'

Jedan od junaka veličanstvene pobjede protiv svjetskih prvaka bio je Jakov Vranković, zabio je tri gola, ali i odigrao izuzetnu obrambenu rolu.

'Odlična utakmica. Pokazalo se na turniru da ako igramo dobru obranu, pobjeda je tu. Napad je zabijao, a obrana je bila super. Mala je ovo satisfakcija nakon poraza od Njemačke i Brazila. Nadam se da ćemo izvući neke pouke. Imamo snage za još jednu utakmicu u Herningu, pa da osvojimo to peto mjesto', rekao je Jakov Vranković.