POTEGNULI U FINIŠU

Dramatična pobjeda Sinkovića, Hrvatskoj drugo zlato u Riju!

11.08.2016 u 17:42

  • +6

Martin i Valent Sinković osvojili veslačko zlato u Riju

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Murad Sezer, Gonzalo Fuentes

Bionic
Reading

Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu olimpijsku medalju u finalu utrke dvojca na pariće u Riju. Hrvatska veslači na impresivan su način opravdali ulogu favorita, a naša je zemlja stigla do drugog zlata koje ju gura u krug najuspješnijih zemalja na ovim Igrama...

Aktualni svjetski i europski prvaci okrunili su svoju vladavinu. Braća Sinković ne znaju za poraz u posljednje dvije godine otkad su iz srebrnog hrvatskog četverca prešli u dvojac, a ovog četvrtka u olimpijskom finalu taj se pobjednički niz nastavio, 29. trijumfom u nizu.

Nakon lakih pobjeda u četvrtfinalnoj i polufinalnoj utrci, Martin i Valent Sinković odlično su vođenom utrkom stigli do impresivne pobjede i u finalu olimpijske veslačke utrke dvojaca na pariće, potvrdivši da su trenutno u svojoj disciplini nepobjedivi.

Sinkovići su siloviti krenuli i odvojili se na samom početku, a jedino su ih mogli pratiti Litvanci Griskonis i Ritter. Naši su veslači morali odbiti sjajan napad litvanskog protivnika koji su vodili nakon 1500 metara, ali u samoj završnici uslijedio je sprint hrvatskog čamca. Fantastičnom su završnicom stigli do zlata.

Iza hrvatskog i litvanskog čamca, broncu su osvojili norveški veslači Borch i Tufte.

Prvo je to zlato za hrvatsko veslanje od osamostaljenja, a za braću Sinković i njihovog sjajnog trenera Nikolu Bralića druga olimpijska medalja u posljednje četiri godine. Imaju i srebro u četvercu s prethodnih Igara u Londonu.

Hrvatska je tako nakon zlata Josipa Glasnovića stigla do svoje druge najsjajnije medalje u Riju koja ju diže među 15 najuspješnijih nacija na trenutnoj ljestvici Igara. Radi se o osmom zlatu naše olimpijske reprezentacije u povijesti te 25. medalji ukupno...

Dvojac na pariće, finale:

1. SINKOVIĆ Martin/ SINKOVIĆ Valent (Hrv) 6:50.28
2. GRISKONIS Mindaugas/RITTER Saulius (Lit) 6:51.39
3. BORCH Kjetil/TUFTE Olaf (Nor) 6:53.25
4. FOSSI Francesco/BATTISTI Romano (Ita) 6:57.10
5. WALTON Jonathan/COLLINS John (VB) 7:01.25
6. BOUCHERON Hugo/ANDRODIAS Matthieu (Fra) 7:02.06