slomio sunarodnjake

Drama za pamćenje u Wimbledonu: Hrvatska dobila svog prvog finalista!

13.07.2017 u 18:46

Bionic
Reading

Mate Pavić s partnerom Oliverom Marachom po prvi se put u karijeri plasirao u finale jednog Grand Slam turnira ovog četvrtka u Wimbledonu, nakon pobjede protiv Nikole Mektića i Franka Škugora 17:15 u petom setu četiri i pol sata dugog meča...

Wimbledon i dalje protječe u znaku uspjeha hrvatskih tenisača, a u polufinalnom meču igre parova našla su se čak trojica na terenu i bilo je jasno da će barem jedan izboriti finale.

Mladi 24-godišnji Mate Pavić koji se rano specijalizirao za igru parova u karijeri je već osvojio šest ATP turnira, a ima i trijumf na Grand Slamu sa Siegemund na prošlogodišnjem US Openu, pa je u ovom dvoboju zajedno s Oliverom Marachom bio u ulozi favorita, no meč se pretvorio u pravu dramu.

  • +2
Mate Pavić i Oliver Marach Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Franko Škugor i Nikola Mektić pokazali su sjajnim igrama u Davis Cupu protiv Španjolske u veljači da su igrači velikih mogućnosti, a na ovom Wimbledonu to su potvrdili ulaskom u polufinale u kojem je bilo potrebno pet setova i više od četiri sata tenisa da bude odlučen pobjednik.

Na kraju su uspješniji bili Pavić i Marach koji su kod 16:15 uspjeli oduzeti servis protivniku i meč privesti kraju. Protivnik će im biti bivši Dodigov partner Marcelo Melo i Poljak Lukasz Kubot koji su u sličnoj drami pobjedili Kontinena i Peersa 9:7 u petom setu.

Tako je Wimbledon dobio svog prvog hrvatskog finalista, a nadajmo se da će to uspjeti i Marinu Čiliću protiv Sama Querreyja u petak.

Wimbledon, polufinale:

Pavić/Marach – Mektić/Škugor 4:6, 7:5, 7:6(4), 3:6, 17:15