ŠOKANTAN PRIZOR

Drama: Webberu otpala guma, pogodila nesretnog kamermana!

07.07.2013 u 16:58

Bionic
Reading

Mark Webber ostao je bez prilike za pobjedu već u ranoj fazi Velike nagrade Njemačke nakon što mu je momčad loše pričvrstila gumu prilikom prvog ulaska u boks

Australski 36-godišnji veteran sjajno je startao, probio se ispred Lewisa Hamiltona i držao priključak s vodećim Sebastianom Vettelom, no prilikom prvog ulaska u boks dogodila mu se katastrofa. Mehaničari Red Bulla loše su mu pričvrstili gumu, ona je otpala pri izlasku iz boks i odletjela u tijelo kamermana, kojeg je oborila na zemlju.


Prema prvim informacijama, kamerman je prevezen u bolnicu s jakim bolovima u prsima, također vrlo potresen zbog onog što se dogodilo.

'Paul Allen je pogođen u lijevu stranu tijela. Dobio je liječničku pomoć na stazi i zatim je prevezen helikopterom u bolnicu Koblenz. Pri svijesti je i bit će zadržan u bolnici na promatranju,' stoji u priopćenju FIA-e.

Webber je izgubio cijeli krug nakon ovog incidenta, a samim time i svake izglede ostvariti dobar plasman na utrci na kojoj je 2009. godine ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri. Na kraju je završio kao sedmi zahvaljujući sigurnosnom automobilu koji ga je vratio u život sredinom utrke, a Red Bull čeka kazna zbog opasnosti koju je uzrokovao puštanjem vozača na stazu sa neučvršćenom gumom.