KLJUČ U BRAVU

Drama u Beogradu; moćni KK Partizan pred gašenjem!

27.06.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Predsjednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović, bivši proslavljeni košarkaš koji se okušao i u NBA ligi, izjavio kako je financijska situacija u klubu izuzetno teška i da aktualni prvak Srbije, kako sada stvari stoje, iduće sezone neće moći igrati ni domaću ni regionalnu ligu, a kamoli Euroligu

Posljednjih dana svi zaposlenici, ali i navijači KK Partizan proživljavaju pravu dramu jer je njihov omiljeni klub na koljenima.

'Situacija je u ovom trenutku takva da mogu staviti ključ u bravu i zatvoriti Partizan. Znam da će mnogima biti drago što to čuju, ali mi usprkos svemu, nismo bili državni projekt i nemamo novca. U ovom trenutku nismo u stanju igrati ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Euroligu', rekao je Danilović na konferenciji za medije na stadiona Partizana.

On je otkrio da je klub igračima dužan oko milijun i pol eura, dok su državi na ime poreza dužni pola milijuna eura glavnice pa se taj dug s kamatama popeo na 1,2 milijuna eura.

'Političari nemaju osjećaj za rezultate koje smo pravili, a svima je jasno da dok oni ne klimnu glavom nema pomoći. Zato ih molim da klimnu glavom', poručio je Danilović.

Košarkaši Partizana su nedavno osvojili 12. uzastopnu titulu prvaka Srbije, dok su u posljednjih sedam godina čak šest puta bili najbolji u regionalnoj Jadranskoj ligi.

Kriza i besparica očito su uzeli maha i u uspješnom klubu kao što je KK Partizan, a kako će cijela priča završiti, pokazat će vrijeme. U sličnoj situaciji bila je prije nekoliko godina i KK Cibona, ali je politika (tj. zagrebački gradonačelnik Milan Bandić) spasila stvar.