FAVORITI NA MUKAMA

Drama u Amsterdamu, Barca se provuka u Glasgowu

01.10.2013 u 23:28

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone slavili su u Glasgowu kod Celtica 1-0 u 2. kolu H skupine Lige prvaka, dok su Ajax i Milan u Amsterdamu odigrali 1-1

Barcelona je i bez ozlijeđenog Lionela Messija slavila na Caltic Parku. Jedini pogodak na utakmici postigao je Cesc Fabregas u 76. minuti. Zabio je glavom nakon centrašuta Sancheza s desne strane.

Velikog utjecaja na utakmicu imalo je i isključenje kapetana domaće momčadi Scotta Browna u 59. minuti, nakon naizgled bezazlenog sudara s Neymarom. Brazilac se previjao od bolova, što je možda i prevarilo francuskog suca Stephanea Lannoya koji je Brownu pokazao izravni crveni karton. Domaćini su bili uvjereni da je to prestroga odluka.

Celtic - Barcelona 0:1


Barcelona je imala 72% posjeda lopte, prevlast 13-4 u udarcima, odnosno 7-3 u okvir gola. Barça je prošle sezone izgubila kod Celtica, ali se ovom prilikom revanširala. Caltic je, pak, pretrpio tek drugi domaći poraz u grupnom natjecanju Lige prvaka. Prvi im se također dogodio protiv Barcelone, 2004. godine.

Frank De Boer, trener Ajaxa, zasigurno će biti vrlo frustriran činjenicom da je njegova momčad ispustila pobjedu protiv slabih ''rossonera''. Milan u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac na gol domaćina, te je imao samo 30% posjeda lopte u ovoj utakmici. Domaćini su bolju igru napokon okrunili u 90. minuti, kada je Stefano Denswill nakon kornera odlično tukao glavom i ostavio Abbiatija bespomoćnim.

Ajax - Milan 1:1


Ipak, Mario Balotelli uspio je svojoj momčadi osigurati jedan bod u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Mike van der Hoorn ga je nepropisno zaustavio u kaznenom prostoru, te je Balotelli sam sigurno izveo najstrožu kaznu i postavio konačnih 1-1.

Skupina H
Celtic Barcelona 0:1
Ajax Milan 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Barcelona 2 2 0 0 6
2. Milan 2 1 1 0 4
3. Ajax 2 0 1 1 1
4. Celtic 2 0 0 2 0
Sljedeće utakmice
22.10. Celtic Ajax
22.10. Milan Barcelona