ništa od pobjede

Drama na reliju Dakar, vodeći u ukupnom poretku doživio nesreću

11.01.2024 u 20:28

Bionic
Reading

Dosadašnji lider u konkurenciji automobilista Saudijac Yazeed Al Rajhi doživio je nesreću u šestoj etapi relija Dakar ostavši bez izgleda za pobjedu na jednom od najprestižnijih auto-moto natjecanja na svijetu

Al-Rajhi je doživio nesreću nakon sveg 50 kilometara nove 48-satne Chrono etape, 780 km dugačke dionice sa gotovo 550 specijalnog ispita za automobile.

Web stranica Dakara izvijestila je kako je Saudijac svojim vozilom udario u izbočinu na jednoj od dina, nekoliko se puta prevrnuo ozbiljno oštetivši svoju Toyotu Hilux. Posada je prošla bez ozljeda, ali je automobil vraćen na početak šeste etape bez jamstva da će moći nastaviti u nedjelju, sedmoj etapi nakon subotnjeg dana odmora. Čak i ako Al Rajhi uspije pokrenuti svoj automobil, izgubio je izgled za ukupnu pobjedu.

Španjolac Carlos Sainz, trostruki pobjednik Dakara, predvodio je virtualni poredak u kategoriji automobila.

Među motociklistima Amerikanac Ricky Brabec je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa dvije minute i 48 sekundi ispred Rossa Brancha iz Bocvane.

Hrvatski vozač Juraj Šebalj i njegov suvozač Ivan Vidaković uoči šeste "maratonske" etape držalisu 11. mjesto u ukupnom poretku kategorije "Classic" na Reliju Dakar.