GRADSKI OKRŠAJ

Dragovoljci 'modrima': Mi nismo Šerif, hoćemo bod(ove)

10.08.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Hrvatski dragovoljac večeras u 21 sat očekuje najteži ispit u dosadašnjem dijelu sezone. Naime, nakon uvodna četiri prvenstvena kola u kojima je osvojen svega jedan bod 'crne' očekuje utakmica protiv aktualnih prvaka Dinama

Kako je policija ovaj susret okarakterizirala kao 'utakmicu visokog rizika' Dragovoljci će morati biti domaćini na Zagrebovom stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Povodom utakmice trener Hrvatskog dragovoljca, prof. Krešimir Ganjto, rekao je:

'U ime Hrvatskog dragovoljca čestitam Dinamu na plasmanu u play-off Lige prvaka. Bili su dominantna momčad protiv Šerifa i pobjeda niti u jednom trenutku nije bila upitna. Drago mi je i zbog Rijeke, a žao Hajduka. Mi u subotnjoj utakmici nećemo igru postaviti poput Šerifa. Nadat ćemo se pozitivnom rezultatu dok god za to bude prilike. Na početku utakmice na semaforu će pisati 0:0 i ukoliko nam se ukaže prilika za gol morat ćemo ju iskoristiti, za razliku od dosadašnjih utakmica'.

Konferenciji za medije prisustvovao je i mladi Marko Brtan, igrač u kojega u Hrvatskom dragovoljcu polažu velike nade. Zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Istre 1961 nije nastupio protiv Hajduka, ali zbog toga željno iščekuje ovu utakmicu.

'Ispred nas je jedna teška utakmica u kojoj možemo više dobiti nego izgubiti. Vjerujem da će Dinamo igrati otvoreno, ali niti mi se nećemo povući jer to nije naš stil igre. Siguran sam da će nam se otvoriti nekoliko prilika koje u utakmici moramo iskoristiti ukoliko želimo doći do bod(ov)a. Smatram da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu'.

Prof. Krešimir Ganjto iznenadio je sa sastavom kojeg će suprotstaviti Dinamu. Unio je dosta promjena među prvih 11 te bi u Kranjčevićevoj trebali istrčati: Čović – Tomić, Gregov, Špehar, Kluk – Živković, Ljubičić – Novak, Zlatar, Jakšinić – Doležal.

Svoju priliku s klupe čekat će Topić, Sivonjić, Rašić, Komorski, Brtan, Babić i Jajčinović. Kao što je bilo i očekivano, u kadru nema Filipa Jazvića koji je kažnjen zbog povrede klupske discipline na utakmici s Hajdukom.