PRVA HNL

Dragovoljac šokirao Zagreb u Kranjčevićevoj

13.11.2010 u 17:50

Bionic
Reading

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca iznenadili su sve u Kranjčevićevoj gdje su pobijedili domaći Zagreb sa 1:0. Šibenik je uspio pobijediti Karlovac, dok je Inter sa 2:0 porazio Varaždin

Zagreb – Hrvatski dragovoljac 0:1

Posljednjeplasirana momčad Prve HNL, Hrvatski dragovoljac, napravio je iznenađenje kola pobijedivši Zagreb u Kranjčevićevoj s 1:0. Već u sedmoj minuti Dragovoljac je postigao pobjednički pogodak kada je Zlatar napravio sve sam i mirno matirao domaćeg golmana. Otada do sučevog zvižduka, domaćini su pokušavali na sve načine ne bi li postigli izjednačujući pogodak, no ove subote 'pjesnici' su bili indisponirani i nemoćni da probiju obranu Hrvatskog dragovoljca.

Osijek – Slaven Belupo 1:1

U derbiju momčadi sa sredine tablice, Osijek je golom mladog Dine Špehara, kojem je to bio prvenstveni prvijenac, uspio remizirati na svom stadionu protiv Slavena Belupa. Dok je prvo poluvrijeme bilo relativno dosadno, drugo je bilo daleko bolje. Domaćini su krenuli u drugo poluvrijeme puno agresivnije, i to prvenstveno preko Miličevića. No prvi pogodak je ipak pao na strani Osijeka, jer je Mladen Pelaić postigao autogol i tako donio prednost Slavenu. No samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, 16-godišnji Dino Špehar je glavom postigao svoj prvi gol i to u 85. minuti utakmice.

Šibenik – Karlovac 2:1

Nogometaši Šibenika na svom su Šubićevcu došli do važnih bodova zahvaljujući pobjedi nad Karlovcem 2:1. U izuzetno zanimljivom dvoboju domaćini su poveli već u 25. minuti kada je u kaznenom prostoru Karlovca srušen Alispahić koji je i realizirao najstrožu kaznu. U 36. minuti na semaforu je 1:1. Mrežu Šibenika uspio je zatresti Karlo Primorac kome se odbila jedna lopta, a njemu nije bilo teško pospremiti je u mrežu. Pobjednički pogodak za domaćine postigao je Dražen Jelić glavom u 65. minuti.

Inter – Varaždin 2:0

Iako su Varaždinci dominirali i napadali većim dijelom utakmice, jedna konkretna akcija i bljesak Babića u 17. minuti bio je dovoljan za pobjedu Intera u Zaprešiću. Varaždin je predvođen Vugrincem stalno prijetio domaćoj obrani, do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata. Dapače, u samom finišu utakmice domaćini su i povisili vodstvo u sudačkoj nadoknadi vremena, a strijelac je bio Bosec.

Zadar – Rijeka 1:0

U možda i najnezanimljivijoj utakmici 15. kola Zadar je u svojim Stanovima uspio pobijediti Rijeku 1:0. Jedini pogodak na utakmici postignut je u 17. minuti, a strijelac je bio Ivan Santini koji je krasno matirao gostujućeg golmana.