čudesno ozdravljenje

Rakitić zbog ozljede propustio Turke a sada od 1. minute igrao protiv Espanyola

09.09.2017 u 21:32

Bionic
Reading

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić, koji je zbog ozljede u 55. minuti napustio teren na utakmici protiv Kosova, očito se ekspresno oporavio od ozljede 'zadnje lože' i već ove subote bio na dispoziciju treneru Barcelone Valverdeu. Barca je u gradskom derbiju protiv Espanyola slavila 5:0

Iako je teško donositi zaključke, jer niti smo liječnici niti imamo uvid u medicinsku dokumentaciju, ipak je dojam da na relaciji Ivan Rakitić - Ante Čačić nešto ne štima. Jer popularni 'Raketa', koji je zbog ozljede izašao u utakmici protiv Kosova a onda i dobio poštedu od važnog, kasnije smo vidjeli i rezulatski lošeg, gostovanja kod Turske.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Naravno, sve samo kako bi se što brže oporavio. Čak su i u Barceloni poslali priopćenje u kojem se potvrđuje 'teška ozljeda' zbog koje bi Rakitić mogao izbivati s terena barem dva do tri tjedna.

Međutim, Rakitić se ove subote našao na terenu Nou Campa, u gradskom okršaju protiv Espanyola. I sigurni smo da trener Valverde nije poslao na teren nespremnog Rakitića.

Prema tome, možemo samo nagađati je li njegov odlazak iz reprezentacije bio uistinu opravdan ili je jednostavno htio otići iz reprezentacije u kojoj se, kako se stjeće dojam, već neko vrijeme ne osjeća najugodnije.

A da je Rakitić u pravom izdanju potvrđuje i asistencija Messiju koji je doveo Barcelonu u vodstvo. Upisao je Rakitić i asistenciju Piqueu, koji je zabio za 4:0.

Rakitić je igrao cijelu utakmicu, a u prvom dijelu je imao dvije odlične šanse za gol.

Dvoboj je na kraju završio 5:0, uz hat-trick Lionela Messija, a Barcelona je nakon ove pobjede ostala na vrhu tablice sa stopostotnim učinkom.