POZADINA LOVA NA PERIŠIĆA

Doznali smo nove detalje Mourinhova posjeta Zagrebu; ako je ovo točno…

27.03.2017 u 10:46

Bionic
Reading

Poznato je kako je na kvalifikacijsku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije protiv Ukrajine (1:0) iznenada kao gost stigao portugalski stručnjak Jose Mourinho

Engleski mediji objavili su kako su glavni razlog dogovori oko transfera Ivana Perišića, trenutačno igrača milanskog Intera, u veliki Manchester United.

Također je poznato kako se Jose Mourinho u Zagrebu sastao s nekadašnjim igračima Real Madrida, predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom te nekadašnjim sportskim direktorom Reala Predragom Mijatovićem.

'Nemam nekog skrivenog cilja, ovdje sam došao uživati u slobodnim danima. Posjetiti neke dobre prijatelje poput Mijatovića ili Šukera. Znam da svi misle da sam došao samo pogledati neke igrače, ali u današnjem nogometu ne trebate putovati nekamo da biste vidjeli neke igrače, znam ih sve otprije. Došao sam samo kao netko tko se želi opustiti u lijepom vremenu, a ne kišnom kao u Manchesteru', rekao je Mourinho za HNTV.

Međutim, pozadina priče ipak je malo drugačija, a iz izvora bliskih Perišiću, koji protiv Ukrajine nije ni igrao zbog žutih kartona, doznali smo kako je u društvu Mourinha i Mijatovića zaista ručao u zagrebačkom hotelu Esplanade, ali detalje razgovora otkrio je samo najbližima.

Navodno je Mourinho stigao u Zagreb jer je doznao kako je već dogovoren Perišićev transfer u Barcelonu za odštetu od 40 milijuna eura (plus bonusi od 10-ak milijuna!), a s obzirom na to da još uvijek ima jako dobre veze u Barceloni – gdje je na početku karijere radio kao prevoditelj sir Bobbyja Robsona – naš izvor kaže kako je 'Jose malo došao napraviti pritisak'.

Navodno je transfer Ivana Perišića u Barcelonu gotova stvar, ali do svibnja će taj ugovor još ostati tajna. Naravno, nije nemoguće da bogati Kinezi – novi vlasnici milanskog Intera – stopiraju taj transfer. Pogotovo ako se pojavi nova nemoralna ponuda po kojoj bi mogli dobiti i puno više novca. Spominje se i nevjerojatnih 60 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca što bi bio nov rekord kada su u pitanu naši nogometaši.

U cijeloj priči nije jasno tko je Perišićev menadžer jer kako doznajemo klubovima poput Liverpoola ili Manchester Uniteda nude ga menadžeri koji nemaju potpisan ugovor s njime. Navodno je Perišić nakon prošlog Eura nezadovoljan ponudama odlučio prekinuti suradnju s Tončijem Martićem, bivši nogometašem Hajduka koji godinama radi kao FIFA-in agent. U kontekstu Perišićevih menadžera spominju se i imena Pinija Zahavija i Falija Ramadanija, a tko će na koncu uspjeti prodati ovog sjajnog nogometaša iz Omiša – teško je prognozirati.