SVI ŽELE ANTU ĆORIĆA

Doznali smo koji detalj Dinamova dragulja dijeli od Manchester Cityja

02.05.2016 u 11:54

Bionic
Reading

Karizmatični španjolski trener Pep Guardiola odlučio je dovesti 19-godišnjeg Antu Ćorića u Manchester City! I tu više dileme nema. Međutim, kao i obično postoji problem odštete koju je, kako doznajemo, Dinamo postavio na vrtoglavih 20 milijuna eura

Nakon zategnutih odnosa krajem kalendarske 2015., kada je Ante Ćorić najavio svoj odlazak iz kluba i kada su se oko sjajnog mladog 19-godišnjeg nogometaša počeli motati velikani poput Reala, Chelseaja i Manchester Cityja, na relaciji obitelj - Dinamo došlo je do zatopljenja odnosa, a Ante je na koncu dobio ono što želi. Veću minutažu i bolji odnos s trenerom.

Početkom zimskih priprema dogovoreno je i da Ćorić do daljega ostane u maksimirskom klubu kako bi stasao i skupio potrebnu minutažu te spreman dočekao nove izazove u nekoj od najjačih europskih liga.

Međutim, Guardiolina zaljubljenost u Ćorića, koja je kulminirala za vrijeme utakmice Lige prvaka Dinama i Bayerna, potaknula je predstavnike hrvatskog i engleskog kluba da pregovaraju i ovog proljeća.

Naravno, s obzirom na to da je Dinamov dragulj Ćorić definitivno igrač velikog potencijala i da je počela borba klubova tko će ga kupiti, jasno je da Dinamovi čelnici mogu postavljati uvjete. A kako doznajemo, oni su zasad postavljeni na vrtoglavih - 20 milijuna eura.

S druge pak strane, Manchester City, kojem novac nije problem - na ove uvjete ne pristaje i upitno je kako će se pregovori nastaviti. Jer koliko god Ćorić ima perspektivu, još je nedovoljno afirmiran igrač, bez iskustva igranja u ligi jačoj od hrvatske, a za novac koji bi trebalo platiti, plus kojih milijun, dva ili tri eura, može se kupiti - recimo - Marcelo Brozović, još jedan odlični hrvatski veznjak, velikih motoričkih predispozicija, a koji se odličnim igrama u milanskom Interu svrstao među najbolje veznjake talijanske lige.

Prema tome, ako Dinamo bude htio prodati Ćorića u Manchester City, morat će cijenu prilično spustiti, na nekih 10 do 12 milijuna eura te eventualno preko nekakvih bonusa tražiti ekstra zaradu. U protivnom, od posla s ovim engleskim klubom neće biti ništa. Tako smo doznali od izvor bliskog engleskom klubu.

Postoji i opcija da tri strane - Ćorić - Dinamo - Manchester City dogovore transfer, a nakon kojeg bi Ćorić ljetni dio priprema odradio u Guardiolinu režimu. Ovisno o Ćorićevoj želji, ali i mogućnosti Guardiole da mu obeća određeni broj utakmica, mladi bi hrvatski igrač mogao izabrati i opciju posudbe, pa čak i u Dinamo. S time da bi tada cijena definitivno bila oko spomenutih desetak milijuna eura.

Ono na što u Dinamu možda računaju jest Čačićev poziv Ćoriću da bude dio reprezentacije na Euru, no opet mu se cijena ne bi trebala rapidno dići jer sumnjamo da će Ćorić dobiti zapaženiju minutažu.