Burno u Torinu

Doznaje se zašto je trener Allegri izbacio iz momčadi Juventusa kapetana. Objašnjenje je smiješno i jadno, ali to nije sve!

21.09.2022 u 16:13

Bionic
Reading

Navijači torinskog Juventusa nisu navikli na ovako loš početak sezone od kluba koji je godinama dominirao u Italiji. Očito se nešto čudno događa…

Naime, dosadašnji rezultati Juventusa daleko su najlošiji od povratka u Serie A, a navijači su sve nervozniji.

Pogled na ljestvicu Serie A sve govori; Juventus je trenutačno osmi s tek dvije pobjede nakon sedam odigranih kola.

Osim toga Juventus je jako loše započeo i sezonu u Ligi prvaka s dva uzastopna poraza (PSG i Benfica). Lošije nije moglo i traži se glavni krivac…

No, čini se da je najteži udarac bio poraz na gostovanju kod novog prvoligaša Monze 1:0 uz dodatak kako je to bila prva pobjeda u sezoni za klub koji će se vjerojatno boriti za ostanak u ligi.

Da se nešto čudno događa u Juventusu govori i podatak kako trener Massimiliano Allegri nije koristio kapetana Leonarda Bonuccija, a objašnjenje je bilo da nije igre zbog 'tehničkih razloga.' Mnogi su se pitali što to znači? U prvi tren to se činilo kao jadno i smiješno objašnjenje.

No, kako su ubrzo doznali novinari Gazzette dello Sport ispada kako ga je Allegri izbacio iz momčadi zbog jedne izjave koju je dao nakon poraza od Benfice u Ligi prvaka.

'Zabrinut sam za stanje u kojem se nalazimo, nema smisla to poricati. Nažalost, sposobni smo izgubiti našu igru ​​tijekom utakmica. Ne znam zašto nam se to događa, ali činjenica je da me to najviše brine. To me brine više od loših rezultata', kazao je tada Bonucci.

Naravno, nakon te izjave trener Allegri je to shvatio kao napad na njega jer ipak je to rekao – kapetan.

Ali isto tako je poznato kako taj isti Bonucci nije omiljen niti kod navijača Juventusa koji ga ne smatraju vođom momčadi.

Ispada da nakon svega Juventus ima puno ozbiljniej probleme nego su se činili,a čak ni serija pobjeda to ne bi spasila. Očito je kemija unutar momčadi poremećena i potrebni su rezovi. A to će se vjerojatno brzo i dogoditi.

A jedna stvar je logična, a to je da je otkaz Allegriju vjerojatno zadnja opcija. Zašto? Allegri s Juventusom ima ugovor do 2025. godine i u slučaju da mu sada uruče otkaz navodno bi klub njemu i stožeru morao isplatiti čak 80 milijuna eura!

A pitanje je što bi klub time dobio…

Standings provided by SofaScore