TEŠKE RIJEČI

'Dovođenjem Kimija u Ferrariju pokazali da su potpuno ludi!'

19.09.2013 u 11:35

Bionic
Reading

Bivši F1 prvak Jacques Villeneuve smatra da je dovođenje Kimija Raikkonena u ekipu potpuno pogrešna odluka Ferrarija

Dolazak sljedeće godine Kimija u Ferrari, gdje već godinama vlada Fernando Alonso i dalje izaziva burne reakcije. Ima i onih koji ne cijene rad finskog vozača.

'Ferrari je potpuno lud. On može brzo voziti, ali ne zna raditi s inženjerima, ne može razvijati bolid, a neće ni htjeti obavljati na sponzorske obveze,' izjavio je Jacques Villeneuve koji je također udario i po F1 momčadima kojima vozači plaćaju mjesto u ekipi, poput Williamsa s kojim je osvojio naslov prvaka 1997. godine:

'Očajno je kad čujem kako su u Williamsu sretni svojim vozačem Bottasom. Žao mi je, ali završavanje od 11. do 16. mjesta nije dobro obavljanje posla. Ekipe polako ubijaju sliku Formule 1. Prije je to bio sport pun heroja, koji su bili na granici, uvijek ekstremni, tehnologija i inženjerstvo su bili na limitu, ali uvijek je bilo neke logike. Sada je više nema.'

'Pet motora u sezoni, samo jedan dobavljač guma, zabrane za vozače i uređaje, 'zelena' tehnologija. Možda je to dobro u Le Mansu, ali to ne može biti Formula 1,' zaključio je 42-godišnji Kanađanin.