MONTEZEMOLO OTKRIO

'Doveli smo ga u Ferrari jer ga je preporučio Schumacher!'

17.02.2016 u 16:26

Bionic
Reading

Michael Schumacher davnih je dana preporučio Luci di Montezemolu da u svoju momčad dovede Sebastiana Vettela, dok je ovaj tek bio na početku svoje F1 karijere...

Bivši predsjednik Ferrarija otkrio je u intervjuu za Motorsport nekoliko zanimljivosti, a među njima i tko je prvi preporučio Sebastiana Vettela talijanskoj momčadi.

'Sjećam se kad sam pokušavao uvjeriti Schumachera da se vrati k nama kako bi zamijenio Felipea Massu 2009. godine, michael mi je rekao da je Vettel vozač kojeg trebamo u budućnosti,' otkrio je Luca di Montezemolo koji također tvrdi da je puklo između Ferrarija i Fernanda Alonsa jer je Španjolac prestao vjerovati ekipi:

'Imao sam osjeća da Fernando vjeruje da nikad neće moći osvojiti titulu s Ferrarijem, a da bi je s Mercedesom osvojio s jednom rukom. To je bilo razočaravajuće za sve nas. Mislim da je on najbolji vozač u Formuli 1, posebno u nedjelju na utrci, no nedostatak motivace je ono što me natjeralo na razmišljanje trebamo li nešto drugo u budućnosti.'

Poput Alonsa, na kraju je i Di Montezemolo napustio Ferrari, a novi predsjednik postao je uoči prošle sezone Sergio Marchionne.