SPORAZUMNI RASKID

Dosta mu je bilo! Rastanak s Medveščakom

24.12.2013 u 08:55

Bionic
Reading

Mladi napadač Medveščaka Gal Koren (21), kojemu je ovo bila treća sezona s 'medvjedima', prelazi u ljubljansku Olimpiju

O odlasku mladog hokejaša izvijestili su iz zagrebačkog kluba preko svoje službene internet stranice.

'Gal Koren više nije član KHL Medveščak Zagreb i karijeru će nastaviti u ljubljanskoj Telemach Olimpiji. Gal je tražio priliku gdje će više igrati, a Olimpiju i EBEL vidi kao odličnu priliku za snažniji razvoj svoje karijere, ali i da igra što više, što mu je bitno zbog Olimpijskih igara i mogućeg nastupa za slovensku reprezentaciju. Ugovor je raskinut sporazumno, a Galu Korenu želimo sve najbolje u nastavku njegove karijere. Rastajemo se u prijateljskim odnosima, a vrata kluba uvijek će mu biti otvorena zbog činjenice da je u svakoj situaciji bio pravi profesionalac i zbog svega što je dao klubu igrajući za Medveščak!', izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.


Gal Koren u medvjeđi brlog je stigao 2011./2012., a u protekle je dvije sezone odigrao 90 utakmica u EBEL-u i dvije u Medveščakovoj U20 momčadi koja je 2012./2013. prvi put nastupila u EBYL-u. Ova sezona mu je, zajedno s 'medvjedima', bila premijerna u KHL-u te je odigrao 23 susreta i zabio jedan pogodak.

Godine 2013. debitirao je za seniorsku reprezentaciju Slovenije i odigrao dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu Elitne skupine, a u veljači 2014. možda mu se pruži prilika da zaigra i na zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju. Osim za Medveščak, Koren je još igrao za HC Česke Budejovice U18 (Češka U18), Jungadler Mannheim U18 (DNL) i Kelowna Rocketse (WHL).