AMERIČKI HRVAT

Dontaye Draper napustio Real Madrid; zahvalio se s Ibize

02.07.2014 u 15:57

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dontaye Draper napustio je redove Real Madrida nakon dvije sezone provedene u 'kraljevskom klubu'.

Amerikanac s hrvatskom putovnicom došao je u Madrid iz zagrebačke Cedevite i u dvije je sezone osvojio po jedan naslov u španjolskom prvenstvu i Kupu kralja, te dva trofeja u španjolskom Superkupu. Nije bio igrač prve petorke, ali je bio važan u rotaciji kod trenera Pabla Lasa

'Hvala Real Madridu i njegovim navijačima, mojim suigračima, trenerima i svim zaposlenicima. Sretan sam što sam imao priliku podijeliti s njima dvije prekrasne sezone. Ne mogu opisati riječima koliko mi znači što sam bio dio ovog kluba. Iznimno sam zahvalan za to nevjerojatno iskustvo. Želim Realu sve najbolje u budućnosti', poručio je Draper putem Twittera s odmora na Ibizi.

Gdje će 29-godišnji playmaker nastaviti karijeru, zasad još nije poznato. Također, pitanje je i hoće li biti u sastavu hrvatske reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj (30. kolovoza - 14. rujna) budući da je nedavno hrvatsko državljanstvo dobio Oliver Lafayette. Donedavni playmaker Valencije i budući Olympiacosa trebao bi zamijeniti Drapera kao jedini stranac u hrvatskoj reprezentaciji.