lovrić ide u osijek

Otkrivamo detalje senzacionalnog transfera dogovorenog na samom kraju prijelaznog roka; navijači Osijeka već su mu organizirali doček

15.02.2022 u 18:15

Bionic
Reading

Dugo se 'kuhao' odlazak Kristijana Lovrića (26) iz Gorice. Povremeni hrvatski reprezentativac je tražena roba, ali čelnici prvoligaša iz Velike Gorice ipak su tražili previše te se činilo da od prodaje neće biti ništa. A onda se u posljednjim satima zimskog prijelaznog roka sve 'okrenulo' i Lovrić ipak odlazi

Gorica je ipak prodala svog najboljeg igrača! Kristijan Lovrić (26) je u posljednjim satima zimskog prijelaznog roka postao novi igrač Osijeka!

Nije tajna da je trener Osijeka Nenad Bjelica 'slab' na Lovrića i već ga je neko vrijeme pokušavao dovesti u Gradski vrt. Nakon što je prije nekoliko tjedana stigao Mijo Caktaš, činilo se da je Bjelica - barem u ovom prijelaznom roku - odustao od Lovrića.

Pregovarao je Bjelica s predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom praktički tijekom cijelog siječnja, ali do konkretnog dogovora nije došlo. A onda se u samo jednom danu dogodio potpuni obrat.

U ponedjeljak 14. veljače Osijek je stigao s ponudom koju su čelni ljudi Gorice odbili. Pregovori su se odužili, a tijekom utorka pojavila se informacija da je posao Gorice i Osijeka svojom ponudom pokušao 'minirati' Dinamo. No, očigledno da 'modri' nisu uspjeli pa je tek danas u kasnim popodnevnim satima cijeli posao i dogovoren - Kristijan Lovrić novo je pojačanje Osijeka!

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +20
Dinamo - Gorica, 23. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorisc / CROPIX

Gorica će za svog najboljeg igrača od Osijeka dobiti dva milijuna eura odštete, ali s 20 posto od sljedećeg transfera i određenih bonusa cijela bi odšteta mogla dosegnuti i 'okruglo' tri milijuna eura! Sjajan je to posao i toliko potrebna financijska injekcija za momčad iz Velike Gorice.

Sam Kristijan Lovrić tijekom večeri će u Osijeku odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor na četiri i pol sezone, a u Gradskom vrtu bi trebao zarađivati oko 300.000 eura na godinu!

NK Gorica - NK Šibenik 1:0 Lovrić 12' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Koliko je ovaj transfer važan za Osijek najbolje govori i činjenica da je navijačka skupina Kohorta večeras za 20.30 sati najavila okupljanje ispred Gradskog vrta kako bi pozdravili najnovije pojačanje!

NK Gorica - NK Hajduk 1:2 Lovrić 56' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Lovrić je ove sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi odigrao 21 utakmicu za Goricu, na terenu je proveo 1803 minute, zabio je sedam golova uz još pet asistencija. Odigrao je i tri utakmice u Kupu te je zabio tri gola. Od sada će zabijati u dresu Osijeka.