SJAJNA U NEW YORKU

Donna Vekić uoči meča karijere otkrila zanimljiv detalj o promjeni koja joj se dogodila

03.09.2019 u 11:31

Bionic
Reading

Nakon što je 24-godišnja Osječka Donna Vekić izborila plasman među osam najboljih tenisačica na US Openu, što joj je prvo četvrtfinale jednog Grand Slam turnira u karijeri, otkrila je medijima što je tajna njenog uspjeha

Podsjetimo, u dvoboju osmine finala hrvatska tenisačica Donna Vekić svladala je Njemicu Juliju Goerges rezultatom 6:7(5), 7:5, 6:3, a sljedeća protivnica u četvrtfinalu US Opena, u srijedu oko 17 sati, biti će joj Švicarka slovačkog podrijetla Belinda Bencic. No, treba reći kako se Vekić plasirala u četvrtfinale uz dosta sreće jer je morala spašavati i meč lopte.

'Spasila sam meč lopte i presretna sam što sam pobijedila te što sam prvi puta u četvrtfinalu. Kada sam izborila treći set znala sam da je trenutak na mojoj strani, znala sam da će ona razmišljati o meč loptama. Imala sam nekoliko šansi za break u trećem setu, ali ona je servirala fenomenalno. Ipak sam na kraju stigla do pobjede', kazala je nakon pobjede Vekić koja u zadnje vrijeme zaista igra sjajno.

Na pitanje novinara koja je tajna njenog uspjeha te kako je uspjela, što je velika promjena, u ključnim trenucima ostati tako mirna kazala je:

'Jako sam se mentalno promijenila ove godine, a u tome mi je vjera u sebe jako pomogla. U tom sam dijelu najviše napredovala i osjećam da mogu pobijediti u svakom meču pa čak i kada se suočavam s meč loptama', otkrila je Vekić dodavši kako se veseli meču protiv Benčić s kojom često trenira zajedno.