izabrao don carlo

Carlo Ancelotti odabrao najboljih 11 nogometaša koje je vodio; pa kakva je to momčad u kojoj nema Ronalda i Modrića?!

10.07.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti (61) spada u red najboljih i najvećih trenera svih vremena. Nakon sjajne igračke karijere u kojoj je branio boje Parme, Rome i Milana legendarni je don Carlo napravio fantastičnu trenersku karijeru koja traje do današnjih dana

Započeo je Carlo Ancelotti (61) svoj trenerski put 1995. godine na klupi Reggiane, a već sljedeće je preuzeo Parmu. I onda je krenulo, nizao je nakon toga Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern München, Napoli, a danas je trener Evertona.

Najduže se zadržao na San Siru, čak je osam godina vodio Milan s kojim je osvojio dvije Lige prvaka (2003., 2007.). No, spomenimo i to kako je kao igrač s 'rossonerima' uzeo dvije Lige prvaka u nizu (1989., 1990.). Najelitnije nogometno klupsko natjecanje Ancelotti je kao trener osvojio i s madridskim Realom 2014. godine.

Ti ga uspjesi kao trenera svrstavaju na sam vrh najuspješnijih svih vremena, po tri Lige prvaka osim Ancelottija osvajali su još samo Zinedine Zidane s Realom te Bob Paisley s Liverpoolom.

I sada je legendarni don Carlo imao nezahvalan zadatak, morao je izabrati najboljih 11 nogometaša koje je vodio u dosadašnjoj karijeri. A konkurencija je strašna. Ma, prestrašna...

Sigurno je da se Ancelotti preznojavao dok je križao velikane i pokušavao 'sklopiti' tu mega-momčad od igrača koje je vodio u proteklih 25 godina.

Dakle, kako onda uopće izgleda taj njegov izbor?

Na golu se Ancelotti odlučio za Gigija Buffona, stoperi su mu John Terry i Thiago Silva, na lijevom beku je Paolo Maldini, a desno je Cafu. Zadnji vezni je Andrea Pirlo, uz njega su u veznome redu Zinedine Zidane i Frank Lampard. Ofenzivno veznjak je Kaka, dok 'atomski napad' čine Zlatan Ibrahimović i Andrij Ševčenko.

Uh, kakva momčad! A pazite sad, tu nije bilo mjesta za jednog Cristiana Ronalda, ni za našeg Luku Modrića, dalje se niti ne isplati nabrajati koje su još nogometne veličine jednostavno ispale s ovog popisa, tj. svoju bi priliku čekale na klupi za pričuve.