bliži se rastanak

Dominik Livaković zabrinuo navijače Dinama najavom da odlazi iz kluba: 'Spreman sam za idući korak, idem svojim putem...'

12.05.2020 u 11:27

Bionic
Reading

Dominik Livaković se u intervjuu za Sportske novosti osvrnuo na događaje u Dinamu, reprezentaciju i svoju budućnost

Dokapetan Dinama i prvi golman hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković dao je intervju za Sportske novosti u kojem je otkrio kako bi uskoro mogao napustiti maksimirski sastav. Livaković je u Dinamo stigao još 2015. godine iz NK Zagreba, a iako ima tek 25 godina, iza njega je već impresivan broj utakmica na visokom nivou.

Livaković je za Dinamo branio u 130 utakmica, a u njih čak 67 nije primio gol. Za Hrvatsku je branio u devet utakmica, a uskoro bi mogao otići iz HT Prve lige.

'Spreman sam za idući korak. Lijepo je meni u Dinamu, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati na prijelaznom roku', rekao je Livaković pa otkrio da bi teško mogao ostati u Dinamu do kraja karijere poput Dražena Ladića:

'Druga su vremena. Rijetko koji igrač provede karijeru u jednom klubu. Imam ambiciju dokazati se na visokoj razini i vidjeti što mogu, a i Dinamo živi od prodaje igrača. Svi smo svjesni da će jednoga dana doći vrijeme za rastanak.'

Livakoviću se ipak ne žuri, a ne žali ni što nije prihvaćena ponuda Montpelliera koji ga je želio dovesti.

'Ma ne žalim za tom ponudom jer je ova sezona bila i za mene i za klub odlična. Sve u životu se događa s razlogom', rekao je Livaković.

Naravno, najviše ga privlače lige Petice...

'Svima nama su lige Petice neka potajna želja. Tamo se igra najbolji nogomet. Hoće li to biti Engleska, Španjolska ili Njemačka, manje je važno. Sve usporedbe su nezahvalne. Imam svoj put koji slijedim i pokušavam što više biti svoj. Proučavam najbolje golmane svijeta jer nisu slučajno u tom statusu, ali imam svoj put', kaže Livaković.

U Dinamu je nedavno došlo do velike promjene trenera i stručnog stožera što je posljedica krize izazvane odbijanjem smanjenja plaće zbog koronavirusa. Livaković je otkrio koliko je to utjecalo na atmosferu u svlačionici.

'Imali smo svoj stav, a ljudi iz kluba svoje razloge. Logično je da bude nesporazuma ako nemamo iste stavove. Brzo smo se dogovorili kada smo sjeli za stol, a o detaljima je sve rekao Ademi i stojim iza kapetana. Vrijeme je da to poglavlje zatvorimo i okrenemo se budućnosti. Puno toga smo napravili na krilima te atmosfere i nisam primijetio da je nešto od toga izgubljeno. Ako i jest, brzo ćemo to vratiti. Jedva čekamo početak prvenstva.'

Livaković se osvrnuo i nanovog trenera Igora Jovićevića.

'Teško mi je sada pričati o Jovićeviću jer nismo još trenirali skupa. Otkako smo u grupama, mi vratari smo kod trenera Žufića. Što se vratarskih trenera tiče, žao mi je što više nema Čavline s kojim sam imao poseban odnos, puno veći od relacije vratar - trener, ali znam Žufića. Bio je s nama na zimskim pripremama i radili smo već skupa. Siguran sam da će biti dobra suradnja', rekao je Livaković.

Prvi vratar Dinama otkrio je i može li Dinamo do rekordne dominacije u HT Prvoj ligi i koliko je pauza utjecala na njegovu golmansku formu, a osvrnuo se i na reprezentaciju u kojoj je trenutno broj jedan. Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.