sjećanje na 2018. godinu

Domagoj Vida: Uvijek je neka šala, uvijek se netko zeza, ali taj dan nitko ništa ne priča. Svima 'knedla' u grlu

21.04.2020 u 08:56

Bionic
Reading

U dokumentarnom serijalu 'Junaci našeg doba' prisjećamo se najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa i prekrasnih ljetnih dana 2018. godine

U trećoj epizodi serijala Junaci našeg doba podsjetili smo se utakmica osmine finala SP-a protiv Danske (1:1, 3:2), i prvog ruleta jedanaesteraca, a kojeg bi vjerojatno i izbjegli da je Luka Modrić u 116. minuti iskoristio kazneni udarac, te okršaja četvrtfinala protiv Rusije (2:2, 4:3).

'Uvijek je neka šala, uvijek se netko s nekim zeza, dobacuje nešto, bilo što se događa, ali taj dan nitko ništa ne priča. Svima neka 'knedla', svima nešto...Jednostavno, taj pritisak je bio tako jak, tako da nije tu bilo puno priče', prisjetio se dvoboja protiv Danaca Domagoj Vida.

'Možda je to bila najteža utakmica na psihološkom planu, jer nakon grupne faze, sada igramo s Dancima. A ako izgubiš tu utakmicu, što si napravio? Svi bi zaboravili Argentinu, Island, Nigeriju, devet bodova u skupini a izgubio si već iduću utakmicu. Ispadaš, ideš kući kao gubitnik', sjećanja su izbornika Zlatka Dalića.

'Mi imamo govore u svlačionici prije utakmice. I onda ja kao kapetan prije izlaska na teren kažem nešto. Tu sam rekao da je ovo naše finale i da ako ovu utakmicu prođemo, da sam ja uvjeren da ćemo otići do kraja', riječi su kapetana Luke Modrića.

Imao je kapetan očito dobar nos, jer iako je u 116. minuti promašio kazneni udarac, a zahvaljujući kojem smo mogli izbjeći dodatnu dramu u raspucavanju s bijele točke, Luka Modrić ponio se kapetanski i u tom je 'ruletu' opet preuzeo odgovornost.

'Mislim da si Luka ne bi oprostio da smo mi u tom trenutku ispali, a da on nije probao još jednom. Ipak je on bio naš vođa, kapetan, najbolji igrač u povijesti hrvatskog nogometa', objasnio je sada već bivši reprezentativac, ali na SP-u dokapetan reprezentacije', Vedran Ćorluka.

I sve je ispalo sjajno. Danijel Subašić zaustavio je tri penala, Hrvatska je realizrala tri i prošla u četvrtfinale, gdje ju je čekao okršaj s domaćinima turnira, Rusima.