Liga nacija logo sponzori

POBJEGAO ŠIMIĆU

Neki su ga tjerali iz reprezentacije, a on na listi najvećih skočio na 9. mjesto

Bionic
Reading

Jedan od najomiljenijih hrvatskih reprezentativaca, 34-godišnji Domagoj Vida, na SP-u u Katru nije igrao ni sekunde, te su mnogi vjerovali kako je za njega - reprezentativna karijera gotova

Sa 100 nastupa u hrvatskom dresu, a kojeg je upisao u prijateljskoj utakmici uoči SP-a protiv Saudijske Arabije, mnogi su mislili kako će se Domagoj Vida - nakon što u Katru nije dobio ni sekunde - oprostiti od najdražeg dresa.

Međutim, uporan, ali i evidentno maksimalno staložen u 'glavi', Vida je ostao na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću, te se svojim ponašanjem i dizanjem atmosfere pokazao kao i neizostavan kotačić ovog 'stroja', koji melje još od kraja 2017. godine.

Odigrao je Vida odličnu sezonu u AEK-u, s kojim je osvojio dvostruku krunu u Grčkoj, te se zasluženo našao na Dalićevom popisu za završnicu Lige nacija.

Naravno, nije se tome nadao, ali dogodila se ozljeda Joška Gvardiola, zbog koje je stoper RB Leipziga morao odustati od turnira, a Dalić se u ovom slučaju okrenuo iskustvu. Baš kao i u Katru, kada je koristio usluge Dejana Lovrena.

Vida je s večerašnjim nastupom protiv Nizozemske posve zakoračio u društvo igrača preko 100 nastupa, te je sada sa 101 utakmicom na devetom mjestu, udaljivši se od Darija Šimića koji je sada 'usamljen' na toj famoznoj 'stotki'.

Hrvatske navijačice u Rotterdamu Izvor: tportal.hr / Autor: Silvijo Škrlec
  • +5
Hrvatski navijači u Rotterdamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal