tko je ovo očekivao?

Domagoj Duvnjak i zvijezde Kiela potučene do nogu; utučeni trener zavapio: Uništili ste nas, dobili smo šamar, ovo je brutalno...

25.09.2020 u 11:48

Bionic
Reading

U drugom kolu Lige prvaka rukometaši Kiela dobili su lekciju u svojoj dvorani od Nantesa 27:35 (12:15)

Rukomet se vratio u Ostseehalle poslije 200 dana, ali zbog epidemioloških mjera Kielove zvijezde dočekala su tek 1523 gledatelja, a ne kao što je uobičajeno – njih deset tisuća.

No Kiel je zakazao, poslije trijumfa u prvom kolu protiv Zagreba uslijedilo je bolno prizemljenje, jer je Nantes odnio puni plijen i to nakon što je došao u oslabljenom sastavu zbog brojnih ozljeda.

Francuzi su kažnjavali svaku pogrešku domaćina te na odmor otišli sa prednošću 15:12, a na kraju su podebljali na konačnih 35:27 pa su tako na najljepši mogući način obilježili svoju 100. europsku utakmicu.

Kod 'zebri' najefikasniji su bili Pekeler, Sagosen i Jacobsen Landin sa po četiri pogotka, a Duvnjak je dodao tek samo jedan, hrvatski kapetan navodno je zadnjih dana imao zdravstvenih problema i zato nije mogao biti na najvišoj razini. U redovima Nantesa nezaustavljiv je bio Folch Rivera sa 10 pogodaka, a vratar Nielsen imao je 15 obrana.

'Čestitam Nantesu na ovom uspjehu u 100. europskoj utakmici. Uništili ste nas. Izgubili smo glavu tijekom 60 minuta. Moji dečki vrijedno treniraju, ali danas se na brutalan način vidjelo da nisu isto treninzi i natjecanja. To je bio šamar i nadam se da će brzo proći. Dobra stvar kod rukometa je da za dva dana imamo novu utakmicu protiv Flensburga gdje moramo pokazati drugačiji pristup', govorio je razočarani trener Kiela Filip Jicha te dodao:

'Ovaj poraz u prvoj domaćoj utakmici poslije stanke zbog korone boli. Velika zahvala gledateljima koji su stali uz naše dečke i klub. U ovim teškim vremenima trebamo takve navijače. Poraz zato nije nimalo lakši, nadam se da ih nećemo razočarati u sljedećoj domaćoj utakmici.'