ODLUKA NA SAVEZU

Domaćinstvo polufinala Davis Cupa prije u Dalmaciji nego Zagrebu?

18.07.2016 u 12:31

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska Davis Cup reprezentacija senzacionalno slavila protiv SAD-a 3-2, nakon što je prvi dan gubila sa 0-2, počela je potraga za gradom domaćinom gdje će Marin Čilić, Borna Ćorić i društvo igrati protiv Francuske u polufinalu Svjetske skupine

Malo tko je vjerovao da hrvatski tenisači mogu preokrenuti zaostatak od 0-2 u pobjedu te se tako u velikom stilu, na američkom tlu, plasirati u polufinale Svjetske skupine.

Tako se hrvatska Davis Cup reprezentacija po prvi puta od 2009. našla među najboljih četiri na svijetu. Kao što je poznato sljedeći suparnik Hrvatskoj, od 16. do 18. rujna, bit će Francuska, a igrat će se u Hrvatskoj.

'Nadam se da će publika i svi pratitelji tenisa prepoznati ovaj rezultat i da će htjeti vidjeti naše igrače na djelu. Nadam se da ne bi trebalo biti problema s ispunjavanjem tribinama, gdje god igrali, i da ćemo imati veliku podršku, jer će nam trebati. Za podlogu je još prerano, igrači moraju reći svoje mišljenje', kazao je nakon velike pobjede u Portlandu hrvatski izbornik Željko Krajan.

Međutim, mjesto odigravanja susreta i podloga trebali bi biti određeni do 5. kolovoza, ali već sada je izbor sužen na samo tri grada. Razlog je veličine dvorane tj. kapacitet koji propisuje Međunarodni teniski savez. Po tome samo dvorane koje imaju kapacitet od minimalno 7.000 mjesta dolaze u obzir. Ako tako ostane tada su u igri samo tri dvorane ili bolje rečeno arene u Zagrebu, Splitu i Zadru.

S obzirom da je sredinom rujna, kada je polufinale Svjetske skupine na rasporedu, turistička sezona još aktualna ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se borba za finale održi u Dalmaciji. Koju god dvoranu i podlogu naši tenisači odabrali jedno je sigurno – spektakl je zajamčen.