pobjednička SVLAČIONICA

Mladi nogometaši Hajduka nisu skrivali sreću: Zvuči nestvarno, a kad smo već došli do finala...

21.04.2023 u 20:39

Bionic
Reading

Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3:1 te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara. Hajdukovi mladi nogometaši nisu skivali sreću...

Golove su za Hajduk dali Jere Vrcić (51), Rokas Pukštas (61) i Šimun Hrgović (76), dok je za Talijane zabio Kevin Zeroli (83).

'Željeli smo otići dalje nego prošle godine, ali kad smo već došli tako daleko zašto ne otići do kraja i osvojiti. Prvo poluvrijeme smo slabije malo ušli, to treba priznati, ali smo se u svlačionici dogovorili da u drugom dijelu moramo više pokazati i pokazali smo da smo bolja momčad', rekao je strijelac trećeg gola Šimun Hrgović za Arenasport te je dodao:

'Presretan sam zbog gola. Gurnuo sam mu kroz noge, dobro je prošlo, ipak ja igram lijevog beka.'

Imao je i posebnu potporu. On je iz Vukovara, njegovi su putovali oko 12 sati u Ženevu…

'Toliko dugo putovati da bi me podržali. Imam stvarno dobre prijatelje.'

Nešto o navijačima…

'Navijači su nam vjetar u leđa. Lagao bih kad bih rekao da ne očekujem opet takvu atmosferu. Pozivam ih da opet dođu u što većem broju.'

  • +23
Hajduk - Milan, polufinale juniorske Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Niz se nastavio, spremni smo za ponedjeljak. Moj gol? Vježbali smo to na treningu, bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Moramo se sad odmoriti i pripremiti za ponedjeljak. Sve dugujemo navijačima, možete vidjeti da od njih dobivamo potrebnu energije', istaknuo je Rokas Pukštas.

  • +6
Hajdukovi navijači na stadionu u Ženevi Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Zvuči nestvarno, zvučalo je i prije, ali u finalu smo Lige prvaka i idemo pobijediti. Okupili smo se na poluvremenu, trener je dao upute, ispoštivali smo ih i pobijedili. AZ? Svaku utakmicu gledamo zasebno, sad se okrećemo analizi i idemo po pobjedu. Atmosfera? Uopće o njoj ne mogu razmišljati, nadam se da će u ponedjeljak biti i pet puta bolja', govorio je Jere Vrcić.