'LUDILO' U ŽENEVI

Budimir oduševio iskrenošću, a onda najavio: Očekujem ih još više u ponedjeljak

21.04.2023 u 20:34

Bionic
Reading

Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3:1 (0:0), te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara.

Iako je imao razloga za veliku sreću, Hajdukov trener Marijan Budimir. Vrlo realno je sagledao razvoj situacije na terenu.

'Bili smo OK prvih 15, 20 minuta, a onda je Milan počeo raditi probleme po našoj lijevoj strani. Nekako smo uspjeli izdržati do poluvremena i znali smo da ćemo nešto trebati promijeniti. To smo i napravili, začepili smo rupe i znali smo da ćemo preko krila uspjeti pokazati što možemo. Tako smo i zabili prvi gol. Prekidi su naša velika snaga. Odigrali smo pametno, ali i imali sreće. Nju treba isprovocirati. Finale je zasluženo', rekao je trener Budimir za Arenasport pa dodao:

'Nakon što su nas razigrali u prvom poluvremenu, u drugom smo se dogovorili da se nakon povlačenja moramo podići i pritiskati ih visokim presingom. Time smo ih natjerali na grešku'.

Jeste li gledali AZ Alkmaar?

'Malo sam pogledao na televiziji, ali imali smo pripremu za ovu utakmicu. No, bili su moji pomoćnici. Taktički dobra ekipa s dva-tri dobra individualca. Dobit ćemo i snimku i pripremiti se u ova dva dana. Sad će biti ludnica. Splitu malo treba da se zapali. Danas je petak, radni dan... U ponedjeljak ih očekujem u ogromnom broju'.

  • +23
Hajduk - Milan, polufinale juniorske Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL