NOLE U FINALU

Đokovićeva izjava i priznanje vezano za Federera nakon što ga je izbacio s turnira; ove će riječi odjeknuti

30.01.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Nakon što se srpski tenisač Novak Đoković plasirao u finale Australian Opena, pobjedom nad legendarnim Švicarcem Rogerom Federerom, bilo je zanimljivo slušati ga kako biranim riječima govori o trenutačno najvećem tenisaču svih vremena

Nešto više od dva sata trebalo je Novaku Đokoviću da u tri seta pobjedom 7:6, 6:4, 6:3 isprati s turnira Rogera Federera. Tako je Federer, osvajač 20 Grand slam turnira, propustio još jednu priliku otići do kraja, a zapravo se postavlja pitanje koliko još u njemu uoči 39. rođendana ima snage i volje prije nego objavi da odlazi u igračku mirovinu.

Svakako treba reći kako je Federer meč igrao usprkos velikim problemima s bolom u leđima. Čak je i na početku meča poveo 4:1, ali se Đoković ipak spasio…

>>> Federer poveo 5:2 u prvom setu, ali onda je Đoković 'eksplodirao' i u tri seta došao do finala

'Svaka čast Rogeru što je s takvim problemima uopće i izašao na teren. Vidjelo se da nije na svojoj najboljoj razini i da se ne kreće dobro. U početku je igrao sjajno, a ja sam bio nervozan jer sam više bio koncentriran na to kako se on kreće nego što sam brinuo o svojoj igri. Kasnije sam se uspio stabilizirati i okrenuti meč', kazao je nakon meča Đoković koji će nedjelju igrati protiv pobjednika susreta Thiem - Zverev.

Nekoliko riječi kazao je Đoković i o načinu na koji je Federer igrao zbog problema s leđima.

'Kada igrate protiv Rogera morate očekivati najvišu razinu tenisa. Naši stilovi igre su totalno drukčiji, a ja nisam tako prirodno nadaren igrač kao što je on. Nemam toliko varijacija u igri, ali ključno je bilo smanjiti broj pogrešaka, u čemu sam i uspio', dodao je Đoković kojem je ovo bio jubilarni 50. međusobni susret.

Na pitanje bivšeg tenisača Jima Couriera, koji je imao ulogu moderatora, što je svih ovih godina naučio iz mečeva s Federerom kazao je:

'Nadam se samo kako sam ga učinio barem dvadeset posto boljim igračem, od svega onog što sam naučio od njega. On i Rafa moji su najveći rivali u karijeri i potpuno su promijenili moj um i shvaćanje tenisa. Nakon što sam ovdje osvojio svoj prvi Grand slam, u sljedeće tri godine gubio sam finala i polufinala baš od njih dvojice. Trebalo mi je strašno puno rada i drukčijeg načina razmišljanja kako bih se mogao u budućnosti nositi s njima', priznao je Đoković. Riječi su to koje će zasigurno odjeknuti.