ohladio mnoge

Đokovićev uvjet za trenera! Tko ga uopće može ispuniti?

08.05.2017 u 08:44

Bionic
Reading

Novak Đoković je u potrazi za trenerom. Teniska javnost s nestrpljenjem čeka njegovu odluku, ali on sam je objasnio da nema namjeru žuriti s izborom

Nema sumnje da bi svatko volio biti novi trener jednog od najboljih tenisača svijeta. No postoji jedan Đokovićev uvjet na kojem pada većina zainteresiranih. Srpski igrač je na Mastersu u Madridu pojasnio što bi taj novi trener trebao posjedovati.

'To će biti netko sa sličnim iskustvima kao ja. Nema mnogo tenisača u prošlosti koji su dostigli tu razinu, tako da ću vidjeti. Sada razmišljam smireno i pažljivo. Ne želim se žuriti', rekao je Đoković.

Takvih igračina iz prošlosti nema previše na tržištu pa je jasno da bi Đoković dosta dugo mogao biti bez trenera osim ako u međuvremenu malo ne 'olabavi' kriterije.

Podsjećamo, Đoković je u petak prekrižio cijeli stručni stožer - trenera Marjana Vajdu, čovjeka koji ga je stvorio, kondicijskog trenera Gebharda Gritscha te fizioterapeuta Miljana Amanovića, koji mu je kum.

Razlog takvog radikalnog poteza je dugotrajna kriza iz koje nikako da pronađe izlaz. Njegova forma je u konstantnom padu poslije osvajanja Roland Garrosa 2016., jedinog grand slama na kojem do tada nije pobijedio.