NEVJEROJATNI WAWRINKA

Đokovića u finalu uništile 'bombe': Ovo je potez godine!

07.06.2015 u 22:41

Bionic
Reading

Stanislas Wawrinka osvojio je ovogodišnji Roland Garros, zahvaljujući čak 60 izravnih poena, od kojih je jedan kandidat za najljepši poen godine...

Švicarski 30-godišnji tenisač pobijedio je neočekivano u finalu prvog tenisača svijeta, a još manje očekivano je što je pobjeda bila uvjerljiva i potpuno zaslužena.

Iako je izgubio prvi set i zaostajao u početnom dijelu susreta, Wawrinka je sredinom drugog seta ubacio u višu brzinu i nizom fantastičnih izravnih poena sve preokrenuo.

Stan je skupio čak 60 izravnih poena i ponovio isto što i u finalu Melbournea prošle godine protiv Nadala: senzacionalnom igrom je došao do Grand Slam titule.

'Iznenađen sam što sam pobijedio, jer u Monaku prije dva mjeseca se nisam osjećao dobro. Bili su to teški trenuci,' priznao je Wawrinka koji se u to vrijeme razvodio od svoje supruge.

No, Wawrinka danas opet je na teniskom vrhu, a jedan poen u završnici trećeg seta mnogi su specijalizirani portali proglasili najboljim ove godine. Naime, Stanislas je iz nemoguće pozicije briljantno pogodio bekendom pokraj mrežice. Definitivno trenutak po kojem će se pamtiti finale...