ISKRENI NOLE

Đoković progovorio o teškim danima u Melbourneu: Dok to ne doživiš, nemaš pojma kakav je osjećaj kada ti oduzmu slobodu, ali...

28.05.2022 u 09:36

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković vratio se u formu nakon šokantnog početka sezone i drame oko deportacije iz Australije kada mu je zabranjen nastup na Grand Slam turniru Australian Open. Cijeli slučaj povezan je uz njegove stavove o koronavirusu odnosu cijepljenu

Tih dana bio je u pritvoru u centru za izbjeglice u Melbourneu, a o svemu je progovorio nakon susreta trećeg kola Roland Garrosa u kojem je s glatkih 3-0 (6-3, 6-3, 6-2) pobijedio Slovenca Aljaža Bedenea.

Novinari su Đokovića nakon tog meča informirali kako su imigranti koji su bili u centru za izbjeglice pušteni tijekom proteklih tjedana.

'Jako mi je drago, ako je to točno. Drago mi je jer je sve to za njih bilo jako teško, posebno za one koji su tamo bili devet godina. Ja sam ostao tri tjedna. Ne mogu ni zamisliti kako je provesti devet godina. Ti ljudi nisu učinili ništa pogrešno. Ne razumijem zašto, ali ako sam uspio barem malo baciti svjetlo na tu situaciju, drago mi je, zato što sam im dao šansu u drugoj zemlji. Ne znam jesu li neki od njih ostali u Australiji ili ne, ali znam da je Ali, momak s kojim sam komunicirao, otišao u SAD. Vidio sam te fotografije. On je sada sretan zato što će živjeti slobodno. Podcjenjujemo slobodu. Dok stvarno to ne doživiš, nemaš pojma kakav je osjećaj kada ti oduzmu slobodu', izjavio je Đoković.

Uslijedilo je novo pitanje vezano uz Australiju koja je dobila novu vladu. Hoće li se Novak vratiti na Australian Open 2023. godine?

'Čuo sam vijesti, ali ne znam ništa o mojoj vizi, hoće li mi ona biti vraćena, hoće li mi dopustiti da se vratim u Australiju. Želio bih doći i igrati Australian Open. Usitinu bi volio vratiti se na mjesto gdje sam ostvario najveće uspjehe na Grand Slamu u karijeri', zaključio je Đoković.