ATP INDIAN WELLS

Đoković pregažen u odlučujućem setu; Čilićev rutinski početak; sjajna Martić

12.03.2018 u 08:26

Bionic
Reading

Na Indian Wellsu odigrani su svi mečevi drugog kola, a izdvajamo pobjedu hrvatskog predstavnika Marina Čilića te poraz najboljeg srpskog tenisača Novaka Đokovića

Treći igrač svijeta Čilić rutinski je krenuo na Mastersu iz serije 1000. Naš tenisač u prvom kolu je bio slobodan, a drugom je svladao Mađara Martona Fucsovicsa 7:5, 6:3.

U meču koji je trajao sat i 40 minuta, Čilić je napravio po jedan break u svakom setu (imao čak deset break prilika) dok svoj početni udarac nije izgubio niti jednom.

  • +6
Marin Čilić Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

U trećem kolu Čilića očekuje meč s Philippom Kohlschreiberom, njih dvojica su dosad igrala deset puta, a nešto je bio bolji njemački tenisač (6-4).

Za senzaciju kola pobrinuo se Japanac Taro Daniel koji je izbacio Novaka Đokovića 7:6(3), 4:6, 6:1. Dvoboj je trajao nešto više od dva sata i 30 minuta.

I dok su prva dva seta bila izjednačena, u odlučujućem je 109. igrač svijeta protutnjao. Mogla se vidjeti slaba fizička pripremljenost srpskog tenisača koji nikako nije mogao doći 'do daha' te je za njega ta zadnja dionica bila pravo mučenje.

  • +3
Novak Đoković i Taro Daniel, 2. kolo, Indian Wells 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Petra Martić je nastavila s odličnim predstavama u Indian Wellsu ostvarivši treću pobjedu i to protiv trenutačno šeste igračice svijeta, 6-3, 6-3. Ona je čak pet puta oduzimala servis Latvijiku Jeleni Ostapenko, a posebno dobro igrala je u završnici prvog i početkom drugog seta kada je čak četiri puta zaredom ostvarila "break" i osvojila osam od devet gemova kojima je zaostatak od 2-3 pretvorila i vodstvo od 6-3, 4-1.

U 4. kolu Martić će igrati protiv 18-gidišnje Čehinje Markete Vondrouševe.