jedva čeka us open

Đoković kao nikad prije nahvalio Alcaraza i svoj tim, u kojem je i Ivanišević, i sve rekao

21.08.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Nakon velike pobjede na turniru Masters 1000 u Cincinnatiju Novak Đoković bio je više nego zadovoljan

Prije svega, pobjedom u dramatičnom finalu nad prvim igračem svijeta Carlosom Alcarazom (5-7, 7-6 (7), 7-6(4)) svima je dokazao da još može igrati na visokoj razini.

Uostalom, Novak Đoković je imao dodatni motiv jer je uzvratio 16 godina mlađem tenisaču za poraz koji mu je nanio u finalu Wimbledona. Za njega bolje nije moglo uoči US Opena.

'Ludo, ne znam šta bih drugo rekao… Teško je ovo opisati. Ovo je bio jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo, igrač... Nevjerojatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najuzbudljivijih duela. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam igrati i raditi svaki dan', kazao je nakon meča Đoković koji se na ATP ljestvici približio Alcarazu na samo 20 bodova. Španjolac ih ima 9815, a srpski tenisač 9795.

No kad je u pitanju 20-godišnji Alcaraz, o njemu je Đoković imao samo riječi hvale:

'Vidjeli ste, nema se tu što kazati… Svatko tko je gledao na televiziji, mogao je vidjeti da ovaj rivalitet postaje sve bolji. Nevjerojatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujućim momentima', dodao je Đoković te je još jednom nahvalio Španjolca.

'Čovječe, dečko! Pa ti se nikad ne predaješ! Gospode Bože! Volim to kod tebe, ali ponekad bih volio da lakše odigraš neki poen. Španjolac nikad ne umire. Čuo sam to ili iskusio. Više ne znam ništa', dodao je Đoković na dodjeli trofeja.

Na zanimljiv način Đoković se obratio publici, ali i svom timu, u kojem je jedna od ključnih figura Goran Ivanišević.

'Ponekad ne znam kako me podnosite, ali hvala vam. Hvala što ostajete tu i u teškim trenucima i danas. Ovo je bio roller coaster. Izgledalo je kao Grand Slam finale, čak i više od toga. Svaki meč koji igramo jedan protiv drugog je lud. Nadam se da ćemo igrati u New Yorku za nekoliko tjedana, to bi bilo lijepo. Za publiku, a ne znam bi li to bilo dobro za mene', u svom stilu zaključio je Đoković.

Kako je izgledao meč, pogledajte OVDJE.