iz Dubaija

Đoković doživio dva šoka na svom prvom turniru u godini, ali nije izdržao i sve je rekao: Ponizili su me!

25.02.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Novak Đoković, mjesecima prvi tenisač svijeta, ispao je u četvrtfinalu u Dubaiju. Bolji je bio Čeh Jiri Vesely, a nakon tog poraza srpski tenisač više neće biti svjetski broj jedan. No, u Dubaiju je dao i nekoliko zanimljivih izjava...

Tako je Novak Đoković doživio šok na svom prvom ATP turniru u ovoj godini nakon što je proživljavao dramu u Australiji od kuda je deportiran.

Tim porazom u četvrtfinalu 500 Đoković je ujedno izgubio prvo mjesto na ljestvici, a na koje će od ponedjeljak zasjesti Daniil Medvedev. Dakle, dva šoka u jednom meču…

'Nevjerojatan osjećaj. Nisam mislio da ću imati šanse protiv Novaka, jednog od najboljih svih vremena. Ovo je nestvarno. Za tenis je sjajno što stiže novi broj 1. Novak je veliki šampion, 361 tjedan je bio najbolji, no tenisu treba novi broj 1, a sjajno je to što stiže nova generacija', kazao je Vesely nakon pobjede.

Tijekom boravka na turniru u Dubaiju Đoković je dao i veliki intervju za Sport Klub u kojem je puno toga rekao. Dotakao se i iskustva iz Australije i dana u pritvoru…

'Ne mogu izbrisati iz sjećanja ono što se dogodilo. Toliko je sve svježe. Bilo je i drugih stvari koje su me uzdrmale i koje ne mogu zaboraviti. A kamoli ovako nešto! To je stvarno bio presedan u svakom smislu. Mogu prihvatiti da je to tako kako jest, i da nastavim dalje. Ono što sigurno nećete čuti ili vidjeti od mene je da bježim od odgovornosti i želje da odgovorim nekome na neko pitanje. Ništa ne krijem, ni od koga ne bježim. Tu sam, pozvao sam BBC koji nije uvijek bio prijateljski nastrojen prema meni. Došli su u Beograd i hvala im na tome. Skoro sat i pol vremena smo pričali, iako su oni objavili samo pola sata intervjua', kazao je Đoković koji je usput i objasnio zašto se odlučio baš za BCC za svoje prvo veliko obraćanje.

No, posebna priča u intervjuu bila je ona kada se dotakao sporta i politike:

'Za mene je sport uvijek bio iznad politike. Iako neki misle da sam ja politizirao cijelu ovu situaciju, da sam ja namjerno želio ući u zemlju i privući pažnju. Oni misle da sam ja više ušao u politiku nego u sport. Ali baš je suprotno: Ja sam otišao jer sam sportaš i zato što je to mjesto gdje sam bilježio svoje najbolje rezultate. Želio sam poštivati svoje kolege i zato se nisam oglašavao sve dok se to nije završilo', kazao je dodavši:

'Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu tako kazati na svjetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku uvijek kazati nešto, ako me netko želi nešto pitati, odgovorit ću, ponavljat ću svoje odgovore jer nemam šta drugo dodati osim onoga što sam rekao za BBC', dodao je Đoković koji se još jednom kratko dotakao odluke da se ne cijepi protiv koronavirusa zbog čega je stekao velik broj kritičara.

'Istina je istina, a moj stav je moj stav. Ja znam da će mene ljudi nastaviti kritizirati zato što sam odlučio da se ne cijepim i zato što imam stavove koji su za ljude neshvatljivi. Poštujem svačiju odluku. Nadam se da će ljudi, ako ne razumiju, barem poštivati. Ne mislim da ugrožavam bilo koga. To je moja odluka, svjestan sam posljedica, nije u mojim rukama, ne zavisi od mene da li ću ići u Indian Wells ili na neke turnire', iskreno je rekao Đoković.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.