Video postao hit

Dok su trener Cibone Jovanović i Markota govorili o važnoj utakmici protiv Zadra iza njihovih leđa jedan je igrač ukrao show na način kakav se rijetko viđa

09.02.2021 u 15:14

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone, koje odnedavno vodi novi trener Vladimir Jovanović, imaju prvu priliku za osvajanje trofeja ove sezone.

Podsjetimo, u ovogodišnjim polufinalima Kupa 'Krešmir Ćosić' za košarkaše igrat će Zadar i Cibona (Arenisport 2, 20.30h, MAXtv) te Split i Furnir, određeno je ždrijebom.

Zadar i Cibona su prošle sezone igrali u finalu, a naslov je osvojio Zadar. Bio je to sedmi naslov za Zadrane čime su se izjednačili s Cibonom po broju trofeja u ovom natjecanju.

Uoči utakmice protiv Zadra trener Vladimir Jovanović potvrdio je kako na put kreću kompletni i u pozitivnom ozračju.

Također treba reći kako će se polufinalni susreti igrati 10. veljače, dok je finale na programu tri dana kasnije na neutralnom terenu.

'Pripremamo se. Dobro smo trenirali, ekipa je spremna. Zdravstveni bilten je dobar, nemamo bolesnih ni ozlijeđenih igrača. Ono što je do nas i što obećavamo je da ćemo tamo izaći sa stavom, velikom energijom i željom da odigramo dobru utakmicu i probamo pobijediti. Vidio sam na treningu da postoji doza pozitivne nervoze, što znači da je utakmica važna igračima. Siguran sam da će svi htjeti biti dobri na toj utakmici', kazao je Jovanović dodavši kako je detaljno analizirao igru Zadra.

'Da, odigrali su dvije različite utakmice u dva dana. U prvoj nisu imali puno energije, nisu igrali dobro. Drugu su odigrali fenomenalno, brzo u tranziciji, sa dobrim protokom lopte i tražili su low post na svog najboljeg igrača Onuakua. Igraju na svom terenu i oni će sigurno dati svoj maksimum. Naš je zadatak da odgovorimo na njihov pristup i energiju i budemo na istom nivou', dodao je Jovanović koji jako dobro zna kako su gledatelji u Zadru uvijek bili šesti igrač domaćih. No, ovaj puuta ih neće biti zbog epidemioloških pravila…

'Takvi su uvjeti. Volio bi da bude publike, no navikli smo već na to.'

Nekoliko riječi kazao je i najiskusniji igrač Cibone Damir Markota:

'Ovo je najinteresantniji dio sezone. Borimo se za prvi trofej. Mislim da je Zadar dobra ekipa. Pokazali su za vikend jednu lošu i dobru utakmicu protiv iste ekipe. Ne bi se previše osvrtao na njih. Mi imamo jednu noviju, pozitivnu energiju s novim trenerom. Zadnjih 10-15 dana smo u pobjedničkom ritmu. Jako se veselim utakmici i očekujem pobjedu', kazao je Markota u kameru.

No, dok su trener Jovanović i Markota davali izjavu iza njih je Igor Marić pokazao sjajnu šutersku formu. Ubacio je čak 86 trica zaredom čime je ukrao show uoči pohoda na prvi trofej u sezoni. Tako nešto se zaista rijetko viđa!

Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu.