ROBERT PROSINEČKI:

'Dok Mamić bira čak i tko će trenirati Lučko, ne vraćam se!'

05.01.2014 u 17:59

Bionic
Reading

Nakon što je dao otkaz u Kayserisporu, Robert Prosinečki nema se namjere vratiti u hrvatski nogomet i smatra da mu u njemu nema mjesta

Nakon avanture u Zvezdi, Prosinečki je dobro gurao prošle sezone na čelu Kayserispora, no loši rezultati ove jeseni, na koje su utjecale brojne ozljede i ponešto peha, zakovali su klub na samo dno turske lige, pa je hrvatski stručnjak klubu ponudio ostavku. Ona je prvi put odbijena, ali nakon teškog poraza od Fenerbahcea, drugi je put prihvaćena.

Prosinečki je sada bez posla, nalazi se u Zagrebu, no nema se namjere skrasiti u domaćoj ligi, sve dok je gazda hrvatskog nogometa toliko moćan da bira trenere i izvan svog kluba.

'Zvali su me i pitali: Mamić nema trenera, bi li došao u Dinamo? Jednom sam rekao 'ne bih' i to je to. Ne vidim što bih ja ovdje mogao raditi? Da vodim Lučko? Jasno mi je da, ako želim biti trener Lučkog, to mora blagosloviti Zdravko Mamić. Jer on je vlasnik hrvatskog nogometa. Naš nogomet se svodi na četiri momčadi, na Hajduk koji grca u problemima, na Dinamo koji je superioran, životare Rijeka i Split i tu je kraj,' izjavio je Robert Prosinečki u velikom intervjuu za Jutarnji list

Slavni bivši nogometaš također je rekao da se nema namjere vratiti u Zvezdu niti preuzeti reprezentaciju Srbije, a smatra da je veliki uspjeh plasman Hrvatske na SP, no vjeruje da će biti vrlo teško proći skupinu.

Cijeli tekst pročitajte ovdje