ništa! traži dalje...

Dok je Dinamo maštao o norveškom lijevom beku, nizozemski klub već je dogovorio posao i 'oteo' Modrima igrača

29.08.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana Dinamov je trener Ante Čačić naglasio kako bi želio dovesti jednog pravog lijevog beka. I po hodnicima maksimirskog kluba provuklo se ime Norvežanina Fredrika Andrea Bjørkana, inače sina sportskog direktora Bodø/Glimta, koji je prošlog tjedna gostovao u Zagrebu i doživio eliminaciju iz Lige prvaka

Lijevi bek bundesligaša Herthe, 24-godišnji Fredrik Andre Bjørkan, i suigrač bivšeg dinamovca Ivana Šunjića bio je jedno od Čačićevih rješenja za poziciju, koju mnogi u Dinamovom sastavu vide kao kritičnu.

Navodno je interes bio obostran, odrađeni su i prvi koraci prema realizaciji posla, no u igru se očito upetljao nizozemski Feyenoord.

Norvežanin je navodno već u nedjelju bio u Rotterdamu, gdje je odradio liječnički pregled te se u sljedećim satima očekuje i potpis na jednogodišnju posudbu, uz mogućnost otkupa ugovora u ljeto 2023. godine za tri milijuna eura.

Fredrik Bjørkan, inače sin sportskog direktora Bodo/Glimta Aasmunda Bjørkana, norveški je reprezentativac, a za nacionalnu je vrstu odigrao šest utakmica, posljednju svih devedeset minuta u pobjedi Norveške protiv Švedske (3:2) u lipnju ove godine u Ligi nacija.

Ove sezone nema još ni jedan nastup u Bundesligi, iako su prošla tek četiri kola.