SUPER SURFERS CHALLENGE 2018

Dođu olimpijac, filmski glumac i TV zvijezda na Jarun... i bude im SUPer!

15.05.2018 u 11:13

Bionic
Reading

Nije vic, nego line-up najzabavnije surf utrke na kontinentu Hrvatske, devetog SUPer Surfers Challengea Zagreb koji će se održati u nedjelju 20. svibnja na Jarunu. S tim da im se možda ponovno pridruže pokoji Talijan ili Austrijanac i, ne manje važno, svi koje zanima stand up paddle surf, a nisu imali prilike isprobati ga. A ni društvo iz naslova nije izmišljotina, proslavljeni kanuist Nikica Ljubek i filmska zvijezda Slavko Sobin potvrdili su dolazak, kao i neka poznata TV lica. Svi redom veliki ljubitelji stand up paddlinga. I opake surferice i surferi, nema sumnje!

SUPer Surfers Challenge, naravno, nije samo Pro SUP utrka, nego cjelodnevni festival stand up paddlinga. Osim glavne utrke za profiće i napredne rekreativce, održat će se i niz popratnih utrka na kraćim stazama u kategorijama amatera, totalnih početnika i najmađih SUPer surfera. Bit će tu i demo vožnji, testiranja opreme, kratkih tečajeva za radoznale i drugih popratnih akcija. Ove godine, osim toga, SSC starta s Jaruna, a ne kao što se znalo dogoditi, s Trga Bana Jelačića. I ovaj put vam neće trebati ZET-ov pokaz jer nema nekoć uobičajene tramvajske donice. Drugim riječima, samo došetajte na Jarun u nedjelju. Sve ostalo čeka vas na licu mjesta. Kajak i kanu klub Matija Ljubek i Surf klub Surfmania osigurali su dovoljan broj dasaka za sve kategorije SUPer surfera.

SSC Zagreb 2018. počinje kad se surferi probude, dakle ne prije 11, a traje cijeli dan. Ako ste već probali SUP prijavite se na neku od utrka. Ako nikad u životu niste stali na SUP dasku, prijavite se na mini školicu. A tek onda na utrku. Imate li solidnu ekipu, prijavite se na spektakularnu utrku SUPer 8 osmeraca. Jer vozit će se i kraljevska disciplina. Sudionike očekuje nagradni fond ukupno vrijedan gotovo 7.000 kuna, a prijaviti se možete online preko stranice organizatora www.surfmania.net na kojoj su dostupne i sve ostale informacije o programu. Naravno, možete se i samo pojaviti prije starta ispred veslačkih klubova na Jarunu.

Svi koji su do sad probali SUP znaju koliko je intuitivan, zabavan i koristan kao sport. Uči se brzo, a SUP-ati možete neovisno o vjetru, valovima i blizini mora. Kao zabava je još bolji, ali to niste čuli od nas. Najbolje da se uvjerite sami, odnosno, s cijelom ekipom. Ako se usudite? SSC nije bez razloga challenge!

  • +5
SUPer Surfers Challenge - Jarun Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SSC