adrenalinska sezona

Ekstremni sportaši u užarenoj atmosferi na zagrebačkom Jarunu pokazali svoje umijeće na još jednom Challenge Touru

28.06.2021 u 10:33

  • +6

22. izdanje Pannonian Challengea

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marin Stupar

Bionic
Reading

Posljednja postaja te ujedno i najbolja najava svih uzbuđenja koje donosi 22. izdanje Pannonian Challengea bilo je zagrebačko izdanje Challenge Toura koje je održano u subotu na Jarunu

Ekstremni sportaši su već od svibnja u punom pogonu i natjecateljskom raspoloženju što su i pokazali na Challenge Tourovima u Puli, Rijeci i Slavonskom Brodu, a jučerašnje zagrebačko natjecanje samo je dodatno potvrdilo da je adrenalinska sezona, ako se pita sportaše, ali i publiku, u punom jeku.

Ekstremni sportaši usijani što od vrućine zagrebačkog betona, što od podrške navijača kojima je očigledno nedostajalo sportskih natjecanja, a što od želje da daju najbolje od sebe, pokazali su akrobacije koje daju naslutiti da nas na glavnom natjecanju, Pannonian Challengeu, koji se održava od 11. do 15. kolovoza u Osijeku očekuje ništa manje nego adrenalinska senzacija.

Sportaši su na Jarunu osim standardnih disciplina BMX Freestylea, Inlinea i Skatea u kojima su se natjecali i na ranijim postajama Challenge Toura, pokazali umijeće i u disciplini Scooter koja postaje sve popularnija među zaljubljenicima u ekstremne sportove pa je jučerašnji contest bio i dosad sadržajno najbogatiji.

S tom disciplinom ujedno je i startalo zagrebačko natjecanje, a najbolji je bio Emanuel Bastaja iz Lovrana. Na drugo mjesto smjestio se Matej Tumpa iz Zagreba, dok se na tron kao trećeplasirani popeo njegov sugrađanin Bruno Sladović. U toj disciplini najbolji trik pokazao je Kristijan Mijailović iz Srbije.

Nakon zagrijavanja u Scooter disciplini, natjecanje je nastavljeno izvođenjem trikova u Inline disciplini gdje je najuspješniji bio Ivan Grić iz Zagreba. Na postolju do njega, odnosno na drugom mjestu završio je Zagrepčanin Stjepan Macanga, a treći je bio, također Zagrepčanin, Mario Mlakar. Nagradu za najbolji trik osvojio je Devadip Vargas iz Venezuele. Kao i obično, manevri sportaša na skateu bili su itekako dobro prihvaćeni od publike, a prema ocjenama sudaca najbolji je u toj disciplini bio Bruno Vranić s osvojenom stotkom, ali i nagradom za najbolji trik. Bruno je tako pokazao apsolutnu dominaciju u ovoj disciplini jer je na sva četiri ovogodišnja Challenge Toura osvojio prvu nagradu s maksimalnim brojem bodova. Drugo mjesto svojim nastupom zaslužio je Domagoj Gudac iz Novske, a treće Antonio Bagarić iz Zagreba. To je ujedno i isti poredak kakav su skateri ostvarili na prvom ovogodišnjem Challenge Touru u Puli.

Na dva kotača, to jest u BMX Freestyleu najbolje su se snašli Mađari koji su osvojili prva tri mjesta. Najbolji je bio Peter Nahlik, drugo mjesto pripalo je Marku Vukmanu, dok je na postolju treće mjesto slavio Kristof Krausz. Najposebniji trik u ovoj disciplini imao je Kolumbijac Juan Pablo Rojas Cuellar.

Zagrebački Challenge Tour završio je u pozitivnoj atmosferi i željnom iščekivanju Pannonian Challengea koji će u kolovozu ugostiti najbolje domaće i svjetske ekstremne sportaše koji pak na četverodnevno osječko natjecanje stižu tik nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Sudeći po svemu što smo dosad vidjeli, Osijek će od 11. do 15. kolovoza doista biti oaza dobre zabave, vrhunskih natjecanja i fantastične urbane kulture.