ČAST ZASLUŽNIMA

Dodijeljene nagrade Franjo Bučar

25.11.2011 u 19:54

Bionic
Reading

Na prigodnoj svečanosti u zgradi Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u petak su dodijeljene Državne nagrade za sport Franjo Bučar kao najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj športa u našoj zemlji

Nagradu za životno djelo, koja nosi ime po začetniku hrvatskog sporta i olimpizma Franji Bučaru, koji se rodio na današnji dan prije 145 godina, dobili su dr. Ivan Fattorini, Dragan Milanović i Vinko Tomljanović, dok su dvanaest godišnjih nagrada dobili Ozren Bonačić, Aldo Buršić, Ivo Dragić, Ivan Kljaković-Gašpić, Igor Jukić, Lovre Kalašić, Ivan Laljak, Tina Mihelić, Duško Mrduljaš, Ana Zaninović, Lucija Zaninović i Zajednica sportskih udruga Grada Osijeka.

Uručujući nagrade, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs rekao je da 'Republika Hrvatska već 21. godinu nagrađuje državnom nagradom, ne samo zaslužne osobe koje su proslavile naš šport i pridonijele njegovoj afirmaciji u svijetu, nego i brojne samozatajne športske djelatnike i znanstvenike bez kojih ne bi bilo vrhunskih rezultata.'

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bučara te svotu od 50.000 kuna, a dobitnici godišnje nagrade, uz povelju i medalju, dobili su po 20.000 kuna.

U ime nagrađenih zahvalio je dobitnik nagrade za životno djelo Dragan Milanović.

Članovi ovogodišnjega ocjenjivačkog suda Državne nagrade na čelu s Dinkom Vuletom odrekli su se honorara u korist Zaklade hrvatskih športaša.