ATP LONDON

Dodig šokirao petog igrača svijeta, prošao i Čilić

14.06.2012 u 18:17

Bionic
Reading

Ivan Dodig pobijedio je petog igrača svijeta Francuza Tsongu u drugom kolu turnira u Londonu. Hrvatski tenisač uspio je svladati Jo-Wilfrieda Tsongu u tri seta 7:6(3), 3:6, 7:6(5)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig skinuo je svoj prvi Top 10 'skalp' ove godine. U 2. kolu ATP turnira na travi londonskog Queen's Cluba nadigrao je 5. igrača svijeta Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 7:6(3), 3:6, 7:6(5).

Protiv drugog nositelja ATP turnira u Londonu i petog tenisača sa svjetske ljestvice, hrvatski je Davis Cup reprezentativac odigrao svoj najbolji meč sezone i osim jednog kratkotrajnog pada koncentracije u drugom dijelu drugog seta, potpuno se ravnopravno nosio s Francuzom, a u presudnim je trenucima maksimalno koristio svaku ukazanu šansu.

U vrlo izjednačenom prvom setu Dodig je imao jednu, a Tsonga dvije break-lopte, no niti jedna nije realizirana pa se otišlo do tie-breaka. U trinaestoj igri Međugorac je brzo pobjegao na 4:0. Tsonga se vratio samo do 4:2, a Dodig nastavlja odličnom igrom do 6:3 i koristi prvu set loptu.

U drugoj dionici oba su tenisača držala vlastiti početni udarac do 3:3, a tada Tsonga silovito koristi pad u igri Hrvata te s dva breaka uzima tri gema u nizu za 6-3.

Prije početka trećeg seta Dodig je na kratko otišao do svlačionice i to mu je sigurno koristilo jer je vratio koncentraciju i ponovo držao svoj servis do tie-breaka. U novoj odlučujućoj trinaestoj igri obojica su do 6-5 za Dodiga osvajala sve poene na svom servisu, a tada je Dodig prvu meč-loptu na servisu Francuza pretvorio u pobjedu nakon 2 sata i 23 minute igre.

Bio je ovo prvi međusobni ogled ovih 27-godišnjaka, a u 3. kolu Londona Dodig će igrati protiv Amerikanca Sama Querreya koji je u drugom bio bolji od 8. nositelja Francuza Juliena Benneteaua 6:3, 3:6, 6:3.

Najbolji hrvatski tenisač i 6. nositelj ATP turnira u Londonu Marin Čilić pridružio se u četvrtfinalu Ivanu Dodigu svladavši Čeha Lukaša Rosola 7:6(3), 6:2.

Drugi puta ove godine snage su odmjerili Čilić i Rosol, a Međugorac je i ovaj puta slavio u dva seta. Nakon Challengera u Dallasu, na travnatim terenima Queen's Cluba Marin je nešto više napora morao uložiti u prvom setu, u kojem se vraćao nakon izgubljenog servisa, a potom lako u tie-breaku nadigrao Rosola sa 7:3.

Drugi set ponudio je izraženu dominaciju hrvatskog tenisača koji je u tom dijelu realizirao dvije od četiri break-lopte, te nakon jednog sata i 16 minuta igre izborio iduće kolo.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Tajvanca Yen-Hsun Lua i trećeg nositelja Srbina Janka Tipsarevića.

Dodajmo da se Ivo Karlović oprostio od Queen's Cluba i u konkurenciji parova. Njega i Nijemca Franka Mosera u drugom kolu su nadigrali osmog nositelji Amerikanac Eric Butorac i Australac Paul Hanley sa 6:4, 6:4.