UŠLI U ČETVRTFINALE

Dodig s Mirzom jurišta prema tituli u Melbourneu

26.01.2016 u 15:58

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza probili su se u četvrtfinala turnira mješovitih parova na Australian Openu, nakon što su u utorak u 2. kolu sa 7-5, 6-2 nadigrali Kazahstanku Jaroslavu i Pakistanca Aisam-Ul-Haqa Qureshija.

Dodig i Mirza su postavljeni za prve nositelje turnira mješovitih parova, ali u četvrtfinalu imaju vrlo tešku zadaću. Naime, suparnici će im biti Indijac Leander Paes i Mirzina partnerica iz igre ženskih parova Švicarka Martina Hingis, koji su prošlogodišnji pobjednici Australian Opena, Wimbledona i US Opena. Jedino im je pobjegao trofej na Roland Garrosu, gdje je Ivan Dodig u paru s Marcelom Melom osvojio svoj prvi trofej na Grand Slam turnirima.

Osim s Hingis, Paes je još dvaput osvajao naslov u konkurenciji mješovitih parova na Australian Openu: 2003. s Martinom Navratilovom te 2010. s Carom Black. Hingis je, osim s Paesom, pobjednica u Melbourneu bila 2006. s Maheshom Bhupatijem, s kojim je naslov 2010. godine osvojila i Sania Mirza, tako da će Ivan Dodig u tom dvoboju, koji je na programu u srijedu, biti jedini igrač bez trofeja s Australian Opena.

Mješoviti parovi - 2. kolo:

IVAN DODIG/Sania Mirza (HRV-Ind/1) - Aisam-Ul-Haq Qureshi/Jaroslava Švedova (Pak-Kaz) 7-5, 6-2