HEROJ ZAGREBA

Dodig preko bolnih leđa i Lopeza do finala

05.02.2011 u 20:14

Bionic
Reading

Od najugodnijeg iznenađenja zagrebačkog Indoorsa Ivan Dodig se u polufinalnom dvoboju s trećim nositeljem Guillermom Garciom Lopezom prometnuo u apsolutnog heroja

Unatoč bolnim leđima i renomiranom protivniku koji stoluje na 29. mjestu ATP ljetvice, Dodig je nošen domaćom publikom odigrao sjajno u najvažnijem meču karijere te nakon gotovo tri sata igre i rezultata 4:6, 7:6(5), 6:4 proslavio svoj prvi ulazak u ATP finale u karijeri.

Lopez je u prvom setu dva puta oduzimao Ivanov servis, a na drugu prednost odgovor nije došao i tako je Dodig izgubio prvi set na čitavom turniru. Već se tada osjetilo da ne može trčati kao proteklih dana, a potvrda je došla početkom drugog kada je Dodig zatražio tretman bolnih leđa.

Španjolac je u drugom setu poveo sa 4:2 i činilo se da meč ide prema brzom kraju. Nitko umornom Dodigu ne bi mogao zamjeriti, ali tada je krenula priča koja će se još prepričavati. Dodig je izjednačio, pa spasio tri prilike za break da bi u 13. igri dokazao koliko je hrabar. Istrčavao je nemoguće poene i sve začinio sunožnim skokom na mreži (prema naprijed) u lovu za nedostižnom loptom. Promašio je taj čudni volej, kojega se ne bi posramio ni Boris Becker, za nekoliko centimetara, ali čitava je dvorana ustala na noge i zapljeskala sportašu koji ne zna za predaju.

Nagrada je došla u vidu osvojenog seta, a Dodig je euforiju produbio i breakom u prvom gemu odluke. Lopez je nastavio pritiskati, ali Dodig je vrlo racionalno trošio energiju i ostalo mu je taman snage da nakon dva sata i 52 minute igre potvrdi najveću pobjedu karijere. Lopez nije znao iskoristiti priliku, a Dodig je igrom i rezultatom pokazao da bi vrlo brzo mogao osvanuti u TOP 50 društvu svjetskog tenisa.

Nakon pobjede je glasno uzviknuo, pozdravio protivnika i u stilu Andrea Agassija naklonio se prema sve četiri tribine.

'Ne znam šta da kažem. Samo jedno veliko hvala publici. Bio sam spreman na tri sata igre i moralo je ispasti nešto dobro. Moram se dobro odmoriti, a sutra možda bude i četiri seta', rekao je još zadihani Dodig koji je jedva govorio od umora.

U finalu ga čeka bolji iz njemačkog ogleda - Michael Berrer, ali ime protivnika sada je manje važno. Dodig je apsolutna perjanica ovoga turnira i to će ostati bez obzira na rezultat u nedjelju.